Voorbeschouwing Feyenoord – Ajax (05-04-2023)

Voor de derde keer dit seizoen staat de Klassieker op het programma. De eerste ontmoeting in De Kuip eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Twee weken geleden won Feyenoord voor het eerst sinds lange tijd op bezoek in de Johan Cruijff Arena. De competitie is nog niet gespeeld, maar Feyenoord heeft hiermee een flinke stap richting de landstitel gezet.

Ontmoeting nummer drie is woensdag, in de halve finale van de KNVB-beker. De Klassieker is altijd mooi, wat de inzet ook is. Voor Ajax is het belang misschien nog wel groter dan voor Feyenoord.

Met het kampioenschap redelijk uit zicht en de eerdere uitschakeling in Europa is de beker de laatste grote kans op een prijs. En een ploeg als Ajax moet eigenlijk elk jaar minstens één prijs winnen.

De laatste keer dat de Amsterdammers de beker wonnen, ligt nog vers in het geheugen. Dat was in 2021, in de finale tegen Vitesse. De vorige bekerwinst van Feyenoord is wat langer geleden, die dateert van 2018.

Duel zonder favoriet

De Klassieker is altijd lastig te voorspellen. Kijk maar naar de onderlinge ontmoetingen van dit seizoen. Ajax had net zo goed twee keer kunnen winnen, maar dat geldt ook voor Feyenoord.

Een bekerwedstrijd heeft daarnaast als mooi extraatje dat het een losse wedstrijd is. Dat zorgt toch voor altijd nog wat meer spanning en een zekere onvoorspelbaarheid.

Feyenoord is nog actief op drie fronten. Of dat er voor zorgt dat ze deze ontmoeting net iets minder belangrijk vinden, is de vraag. Het is en blijft een wedstrijd tegen Ajax. En het fanatieke thuispubliek verwacht, en terecht, de volledige inzet.

De neutrale voetballiefhebber mag zich opmaken voor een mooie avond. Sfeervol, spannend en met een hoogstaande wedstrijd. Op wie je je geld moet inzetten is bij deze ontmoeting een stuk ingewikkelder dan bij die andere halve finale.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account