Voorbeschouwing Spakenburg – PSV (04-04-2023)

Iedereen die weleens op de Westmaat in Spakenburg is geweest, heeft het idee op het complex van een betaald voetbalclub te zijn.

Behalve Spakenburg is ook die andere grootmacht uit het dorp, IJsselmeervogels, er actief. De tegenstanders hebben echter geen profstatus. Met alle respect voor OFC, TEC en Noordwijk, maar dit zijn geen profclubs.

Dinsdagavond komt er wel eentje op bezoek, PSV. En niet voor een oefenwedstrijd, maar voor de belangrijkste wedstrijd uit de historie van SV Spakenburg. De halve finales van de KNVB-beker.

En het is niet eens onverdiend dat de Spakenburgers de laatste vier hebben bereikt. FC Groningen en FC Utrecht werden verslagen, nota bene in uitwedstrijden. Met name de 4-1 zege bij FC Utrecht maakte grote indruk op de voetbalvolgers.

Spakenburg heeft met deze prestatie IJsselmeervogels (1975) en VVSB (2016) geëvenaard. Nog een stapje verder en er wordt nog meer historie geschreven. Is dat realistisch? Nauwelijks, maar dat waren de zeges op Groningen en Utrecht ook niet.

Druk op PSV

Voor tegenstander PSV is de beker de laatste kans om nog iets van het seizoen te maken. Uitgeschakeld in Europa, en de kans op het kampioenschap is eveneens klein.

Het moet in de KNVB-beker gebeuren, en Spakenburg is natuurlijk een droomloting. Zeker in de wetenschap dat Ajax en Feyenoord de andere halve finalisten zijn.

Daar ligt ook meteen het gevaar voor PSV. Ze zijn torenhoog favoriet en kunnen alleen maar verliezen. Als PSV de finale haalt, is het normaal. Wordt er verloren dan is het de grootste schande uit de clubhistorie. Het is logisch om je geld op PSV te zetten. De kwaliteit van de selectie is vele malen beter.

Maar wie durft Spakenburg kansloos te noemen? Ze hebben al twee keer voor een grote stunt gezorgd, waarom zou dat geen derde keer kunnen lukken? Ook dit sprookje kan een happy end krijgen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account