Inloggen
x
of
x
x
Registreren
x
of

Banken zijn voorlopig niet van plan te stoppen met betaaldiensten voor illegale goksites. Dat zei een woordvoerder van Currence, aanbieder van onder meer betalingssysteem IDeal, woensdag op BNR Nieuwsradio. Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) dreigde dinsdag banken voor de rechter te slepen als ze hiermee doorgaan.

Wij kunnen niet zomaar partijen van betalingsverkeer uitsluiten", zegt Currence-woordvoerder Bob Goulooze, "want voor hetzelfde geld krijgen wij claims aan onze broek." Goulooze zegt dat er eerst een gerechtelijke uitspraak nodig is die de praktijken verbiedt.

Legaal
Goulooze wijst erop dat het Nederlandse gokbeleid afwijkt van Europees beleid. In het buitenland opereren de sites volgens hem 'volkomen legaal'. Hirsch Ballin kondigde dinsdag aan dat banken dit voorjaar een lijst krijgen van internetbedrijven die zich illegaal op de Nederlandse gokmarkt richten.

Volgens de wet mogen financiële instellingen het betalingsverkeer tussen illegale goksites en spelers niet faciliteren. De minister liet weten desnoods naar de rechter te stappen.

Bet3000
Tipbet