Inloggen
x
of
x
x
Registreren
x
of

Door de nieuwe wet op kansspelen moet een goksite voortaan een vestiging en server in België hebben. Daarnaast stelt de kansspelcommissie een zwarte lijst op van goksites zonder vergunning. Providers moeten deze sites gaan blokkeren.

De ministerraad heeft het wetsontwerp van staatssecretaris Carl Devlies (CD&V) eind maart al goedgekeurd. De vorige wet op kansspelen dateert van 7 mei 1999 en hield geen rekening met online gokspelen. Een tijdlang was er ook sprake van een Europese wet, maar de Europese Commissie besliste vorige maand om die bevoegdheid naar de lidstaten door te schuiven.

Door enkel bedrijven met een Belgische vestiging een vergunning te geven, hoopt Devlies op een betere controle. Daarbij voegt hij meteen toe dat die controle niet kan worden uitgevoerd wanneer de server in kwestie in het buitenland staat.

Spelers bestraft
Opmerkelijk is dat de wet voortaan ook spelers kan bestraffen. Vroeger was dit beperkt tot de exploitanten of wie promotie voert en spelers werft. Wie nu meedoet aan kansspelen zonder vergunning, kan een administratieve boete krijgen. Dit moet ervoor zorgen dat geseponeerde zaken toch nog worden bestraft.

Geen kredietkaarten
Het voorstel legt de leeftijd voor online kansspelen op 21 jaar. Ook het online betalen aan goksites wordt aan banden gelegd. Het is voortaan verboden om er met een kredietkaart te betalen, zelfs aan goksites met een vergunning.

Bet3000
Tipbet