Bet365 logo

Bet365 krijgt boete van € 400.000 wegens reclame gericht op jongvolwassenen

De kansspelautoriteit (KSA) heeft het bedrijf achter bookmaker Bet365, Hillside New Media Malta, een boete van € 400.000 opgelegd wegens het overtreden van de reclameregels voor het richten van advertenties op jonge volwassenen.

Al in januari 2022 werd de KSA geïnformeerd dat een 18-jarige speler verschillende e-mails van Bet365 had ontvangen over registratie bij de bookmaker, waarbij sommige van deze e-mails details bevatten over bepaalde aanmeldbonussen.

De Nederlandse wet verbiedt exploitanten met een goklicentie uitdrukkelijk om hun diensten te promoten aan spelers die vallen onder de jongvolwassen leeftijdsgroep (tussen 18 en 24 jaar).

De KSA startte een onderzoek, dat betrekking had op de periode tussen 26 oktober 2021 en 1 februari 2022. Hieruit bleek dat ook andere spelers in deze leeftijdscategorie via e-mails benaderd waren. De toezichthouder oordeelde vervolgens dat er sprake was van een inbreuk van artikel 2, lid 4 van de Kansspelwet.

Verschil van inzicht

Hillside New Media reageerde op de aanklacht door te zeggen dat de KSA dit deel van de wet "verkeerd geïnterpreteerd" heeft. Volgens het Britse bookmakerskantoor is er inderdaad een algemeen verbod op reclameboodschappen voor de leeftijdsgroep van 18-24 jaar, maar alleen als deze advertenties expliciet op jonge volwassenen zijn gericht.

Het gokbedrijf ging in beroep tegen de beslissing, maar de KSA verwierp de argumenten en het daaropvolgende beroep en veroordeelde Bet365 tot het betalen van de boete. In eerste instantie werd de boete vastgesteld op € 350.000, maar aangezien de overtreding zich over een aantal maanden afspeelde, werd de boete verhoogd tot € 400.000.

“Kwetsbare groepen, zoals jongvolwassenen, moeten extra beschermd worden. De hersenen van jongeren zijn nog volop in ontwikkeling. Daardoor zijn ze extra kwetsbaar voor het ontwikkelen van een gokverslaving.

Aanbieders van kansspelen moeten de regels, die bedoeld zijn om kwetsbare groepen te beschermen, volledig respecteren. Dat is hier niet het geval en daarom is deze boete uitgedeeld."
KSA - woordvoerder

Op 10 maart maakte de KSA het sanctie besluit kenbaar op haar website. Tegen het besluit kan bezwaar worden gemaakt. Of Hillside New Media bezwaar gaat maken is ons niet bekend.

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Unibet EK promotie
Bet365 - Zet in & Ontvang
Betsson logo
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account