Nieuws

Nieuwsartikelen over sport, bookmakers en online weddenschappen

Betfair

Betfair betaalt ten onrechte dividend uit

De Britse bookmaker Betfair heeft de afgelopen drie jaar ten onrechte dividend uitbetaald aan haar aandeelhouders. De uitbetalingen hebben in de afgelopen drie jaar plaatsgevonden ondanks dat het moederbedrijf Betfair Group PLC niet over genoeg reserves bleek te beschikken.

Dit schrijft de Britse krant Telegraph na het bestuderen van het jaarverslag van het Britse gokbedrijf. In het jaarverslag maakt Betfair melding van dividenduitbetalingen van 60 miljoen pond.

Onterecht zo stelt de Telegraph, omdat "het bedrijf wettelijk gezien niet over voldoende reserves beschikte om dat te doen".

Daarnaast heeft het Britse bedrijf aangegeven dat men in april 2012 achteraf niet over genoeg geld beschikte om 6,5 miljoen aandelen terug te halen uit de markt.

De richtlijnen die de accountantsorganisatie voor Engeland en Wales opstelde in 2010 zijn volgens het Britse gokbedrijf de voornaamste reden van de gemaakte fouten. Het bestuur van Betfair zou echter direct maatregelen hebben genomen nadat de fouten aan het licht kwamen.

Het aandeel Betfair, genoteerd aan de London Stock Enchange staat momentel op 1.043 GBP

Wil je meer weten over deze bookmaker, lees dan hier onze Betfair review.

0
Shares