Inloggen
x
of
x
x
Registreren
x
of

BetOnSports oprichter Gary Kaplan is schuldig bevonden aan het illegaal aanbieden van sportweddenschappen via internet en veroordeeld tot 51 maanden celstraf en een boete van ruim 43 miljoen dollar volgens een verklaring vrijgegeven door de Amerikaanse officier van Justitie Michael Reap.

"Kaplan heeft in de rechtszaal toegegeven dat hij vanaf eind jaren 90 offshore bedrijven in Aruba, Antigua en uiteindelijk Costa Rica opgericht heeft om sportweddenschappen via internet websites en gratis telefoonnummers aan te bieden in de Verenigde Staten" aldus de verklaring.

Kaplan werd gearresteerd in maart 2007 in de Dominicaanse Republiek en geconfronteerd met een 20tal misdrijf waaronder het aanbieden van sportweddenschappen aan Amerikaanse gokkers via de website BetOnSports.

"Gary Kaplan verdiende miljoenen dollars door mensen hun hard verdiende geld te laten inzetten op sportwedstrijden zonder dat zij daarvoor hun huis hoeven te verlaten," aldus FBI Special Agent John Gillies in de rechtzaal. "Dat hij vandaag schuldig pleit geeft hoop voor toekomstige zaken, omdat Kaplan niet alleen de oprichter van BetOnSports was, maar ook omdat hij één van de pioniers binnen het illegaal aanbieden van gokspelen was."

Kaplan runde illegale wedkantoren in New York en Miami voordat hij BetOnSports oprichtte in Antigua en Costa Rica. Kaplan werd aangeklaagd voor zijn rol in BetOnSports in 2006. In april dit jaar werd voormalig BetOnSports CEO David Carruthers al schuldig bevonden voor samenzwering en besloot om te getuigen tegen Kaplan in ruil voor een strafvermindering. Carruthers kreeg uiteindelijk niet meer dan 33 maanden celstraf.

BetOnSports besloot om in Mei 2007 te getuigen en bewijsmateriaal te overleggen tegen zowel Carruthers als Kaplan. In ruil hiervoor heeft de rechtbank besloten om geen verdere aanklacht in te dienen tegen de overige BetOnSports leidinggevenden.

Bet3000
Tipbet