Bet365 logo

Britse gokker veroordeeld tot vijf jaar cel na oplichting Bet365

Jonathan Howard, een 40-jarige man uit Stapleford Tawney, Essex (UK), is veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf wegens oplichting tegenover de Britse bookmaker Bet365.

De aanklachten hadden betrekking op een syndicaat dat online accounts creëerde bij bookmaker Bet365 om te kunnen gokken zonder de beperkingen die normaal gesproken aan één account worden opgelegd. Hierdoor konden de betrokkenen bonussen verzamelen die normaal gesproken, en volgens de algemene voorwaarden van Bet365, niet beschikbaar zijn voor nieuwe gebruikers.

Degenen die hun gegevens opgaven, deden dit vrijwillig aan Howard, die zich vervolgens voordeed als hen om zo de bonussen te verkrijgen. Hiermee kon hij het controlemechanismen van het wedkantoor omzeilen.

Jarenlange fraude

De oplichting van het Britse bookmakerskantoor speelde al enkele jaren en in totaal ging het om meer dan 1.000 online accounts. Geschat wordt dat Howard een bedrag van £ 236.000 zou hebben opgestreken met zijn frauduleuze praktijken.

"Het inloggen en inzetten op iemand anders zijn naam is in strijd met de gebruiksvoorwaarden. De gehele operatie was bedoeld om het gokbedrijf te misleiden."
"Toen we in 2018 op de hoogte werden gebracht zijn we begonnen met een langdurig en complex onderzoek. In februari 2019 werd een huiszoeking uitgevoerd op het adres van Jon Howard in Stapleford Tawney. Naast de boekhouding en 177 simkaarten die in beslag werden genomen op het adres waren er aanzienlijke geldbedragen mee gemoeid."
Mike Monkton - Kent en Essex Serious Crime Directorate detective

Hoewel hij alle aanklachten ontkende, werd Howard door de rechtbank schuldig bevonden. Gedurende het vier weken durende proces zat de Brit al in voorarrest. De rechtbank veroordeelde Howard ook wegens samenzwering tot het plegen van fraude tegenover de bank Santander. Hij werd echter vrijgesproken van witwassen.

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Toto logo
Juventus-voetballer Nicolò Fagioli
Betsson logo
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account