Inloggen
x
of
x
x
Registreren
x
of

In het proces rond het omkoopschandaal en de gokmaffia in het Europees voetbal, is in Bochum voor het eerst ook de Champions League genoemd. Volgens het openbaar ministerie in Bochum is het resultaat van de wedstrijd Debrecen - Fiorentina op 20 oktober 2009 beïnvloed.

De Italianen wonnen destijds in Hongarije met 3-4. In de eerste helft werd al zes maal gescoord. Ook de Europa League-duels tussen Debrecen en Young Boys Bern en tussen Aalborg en Slavia Sarajevo zouden een georchestreerd verloop hebben gekregen door omkoping van één of meer betrokkenen. In 2009 lijkt bovendien gesjoemeld met de WK-kwalificatiewedstrijd Liechtenstein - Finland (1-1).

Het parket in Bochum beschouwt de 34-jarige Ante Sapina, die in Berlijn woont, als hoofdverdachte in deze affaire. Hij zou, met onder anderen Marijo C. en ex-basketballer Ivan P. als companen, meer dan een half miljoen smeergeld hebben betaald aan voetballers en scheidsrechters. De Kroaat is al eerder tot een gevangenisstraf veroordeeld wegens omkoping van de Duitse arbiter Robert Hoyzer in 2005.

Bet3000
Tipbet