Inloggen
x
of
x
x
Registreren
x
of

De Chinese TV-zender CCTV 5 heeft besloten de wedstrijd van Chinese nationale elftal tegen de aartsrivaal Japan niet uit te zenden. Het Chinese voetbal blijft momenteel gebukt gaan onder de gevolgen van gokschandalen.

De wedstrijd om het Oost-Aziatische kampioenschap vond afgelopen zaterdagavond plaats en zou worden uitgezonden door CCTV 5. Echter in plaats van de wedstrijd kregen de kijkers een Europese gameshow te zien.

De Chinese sportzender vermeldde in de sportprogramma's van zondag zelfs niet eens de uitslag van de wedstrijd, die overigens op een 0-0 gelijkspel eindigde. De verantwoordelijken weigerden commentaar te geven.

Woensdag speelt de nationale ploeg van China tegen Zuid-Korea en de zondag daarop tegen Hong Kong. Beide wedstrijden staan niet geprogrammeerd. Het is dan ook zeer twijfelachtig dat CCTV 5, ondanks dat men de rechten op de wedstrijden voor de Oost-Aziatische kampioenschappen bezit, deze wedstrijden ook zal uitzenden.

Het Chinese voetbal zit momenteel in een grote crisis na de arrestatie van een aantal hoge officials. Het voormalige hoofd van de Chinese Voetbal Associatie (CFA), Nan Yong, en meer dan 20 andere officials, spelers en clubmanagers werden in de afgelopen drie maanden gearresteerd. Allemaal worden ze ervan verdacht betrokken te zijn in een gigantisch gokschandaal.

Bet3000
Tipbet