Inloggen
x
of
x
x
Registreren
x
of

Een 35-jarige man heeft bekend verschillende wedstrijden van de Duitse competitie in tweede klasse gemanipuleerd te hebben door minstens drie spelers om te kopen. Hij ging tot bekentenissen over tijdens het proces in Bochum rond een grootschalig omkoopschandaal in het Duitse voetbal.

Nürretin G. is één van vier mannen die ervan worden beschuldigd 370.000 euro te hebben uitgegeven om spelers en scheidsrechters in heel Europa om te kopen. Hij gaf toe contacten gehad te hebben met drie spelers van de Duitse tweedeklasser Osnabrück.

nurretin

"We zeiden hen precies wat hen te doen stond. Wanneer het niet uitdraaide zoals gepland, moesten ze een strafschop of uitsluiting uitlokken," zo vertelde de man. Ook de naam van Ante S., het brein achter de omkoopaffaire rond de Duitse scheidsrechter Robert Hoyzer, dook geregeld op. Hij zal binnenkort verhoord worden bij de herneming van het proces.

Nürretin G. riskeert net als zijn voornaamste handlanger een celstraf van acht jaar. Volgens het Duitse gerecht streken de mannen een totale winst op van 1,6 miljoen euro door 2 miljoen euro in te zetten op wedstrijden in heel Europa waarvan ze de afloop al kenden.

De omkoopaffaire deed de hele Europese voetbalwereld op zijn grondvesten daveren door de enorme omvang ervan, met bedragen die oplopen tot miljoenen euro's.

Bet3000
Tipbet