Inloggen
x
of
x
x
Registreren
x
of

De European Sports Security Association (ESSA) heeft haar match-fixing rapport over 2012 uitgebracht. In het rapport komen in totaal 109 verdachte weddenschappen naar voren waarvan er uiteindelijk slechts zes zijn voorgelegd aan de betrokken autoriteiten.

De ESSA is een in Brussel gevestigd orgaan dat zich inzet voor een legale en verantwoorde manier van sportweddenschappen. De organisatie bewaakt de activiteiten rond sportweddenschappen in 27 Europese lidstaten en verklaarde dat er 'met name de niet-gereguleerde markten buiten Europa het doelwit zijn van criminelen'.

De ESSA verklaarde dat de cijfers 2012 werden samengesteld door gebruikmaking van geavanceerde monitoringtools. "Moderne digitale technologie├źn hebben ons in staat gesteld om veel effici├źnter en effectieve frauduleuze gegevens op te sporen en anti-corruptie maatregelen te treffen met zowel de klant verificatiedetails (KYC) als ook de elektronische betalingen."

De ESSA zei ook dat criminele organisaties zullen doorgaan met het inspelen op kwetsbaarheden van de spelers zolang belangrijke zaken als het ontbreken van salarisbetalingen niet worden aangepakt.

Het volledige rapport is terug te vinden op de website van de ESSA.
Bet3000
Tipbet