Inloggen
x
of
x
x
Registreren
x
of

De voorzitter van de Engels voetbalbond (FA), Greg Dyke, heeft gepleit voor een volledig gokverbod voor alle spelers en personeel van de Engelse voetbalclubs. Het verbod zou op korte termijn kunnen worden ingevoerd.

Tegenover de BBC, ze Dyke dat een definitief besluit nog gemaakt moet worden maar de toezichthoudende instantie overweegt een volledig verbod op weddenschappen voor spelers en staf.

"De FA is opnieuw aan het kijken naar het geheel van weddenschappen op wedstrijden en wat moet worden toegestaan om het wedden op voetbal in de toekomst te handhaven. In de komende weken zullen we komen met een beleid komen", aldus Dyke. Richard Scudamore, chief executive van de Engelse Premier League (EPL), pleitte al eerder voor een volledige wedverbod voor zowel spelers en managers.

Een dergelijk verbod is reeds in Schotland van kracht en hoewel medewerkers van Engels clubs nog wel mogen gokken op voetbalwedstrijden, zijn er bepaalde beperkingen van kracht.

De discussie laait weer op nadat Newcastle United middenvelder Dan Gosling, door de FA beschuldigd is van het overtreden van de reguliere regels van het FA reglement met betrekking tot gokken op eigen wedstrijden. Zo staat in artikel E8 (b) dat een speler " niet zal inzetten, hetzij direct of indirect, op wedstrijden van zichzelf of van zijn team".

Gosling is overigens niet de enige Premier League speler die deze regels in de afgelopen tijd heeft overtreden. Andros Townsend een Engelse international die speelt voor Tottenham Hostpur, kreeg afgelopen juni al een boete van £18.000 en vier maanden schorsing voor het overtreden van de regelgeving.

Ook Crystal Palace speler Cameron Jerome werd vorig jaar augustus, voor £50.000 beboet voor hetzelfde vergrijp tijdens zijn tijd bij Stoke City.