Inloggen
x
of
x
x
Registreren
x
of

De politie heeft onderzoek gelast naar mogelijke betrokkenheid van FC Eindhoven bij het grootschalige gokschandaal in het Europese voetbal. Clubvoorzitter Ed Creemers heeft dat bevestigd tegenover Omroep Brabant. Hij zei er bij zich geen zorgen te maken. FC Eindhoven is de eerste club die onder de loep ligt. Maar zeker niet de enige.

Fc Eindhoven

De UEFA en de politie hebben de KNVB onafhankelijk van elkaar gewezen op een bovenmatige aanwezigheid van Chinese bellers op de tribunes van FC Eindhoven, de zgn. "belchinezen". FC Eindhoven wordt in de gaten gehouden in het verregaande onderzoek naar malversaties bij Europese voetbalwedstrijden.

Edwin Huybers, algemeen directeur van FC Eindhoven, heeft zelf ook Aziaten op de tribunes van het Jan Louwers Stadion gesignaleerd. "Zij zaten continu wedstrijdgegevens door te bellen", aldus Huybers in het Eindhovens Dagblad. "Dat viel ons op, waarna we zelf hebben uitgezocht wie het waren en wat ze precies deden. Dat hebben we op papier gesteld en aan de politie overgedragen."

"Maar die zegt: wij doen hier niets mee, want het is niet strafbaar om gegevens van een wedstrijd te communiceren. De KNVB en politie zijn van harte welkom om bij ons onderzoek te doen. Mochten de instanties meer van ons willen weten, dan zullen we onze volledige medewerking verlenen."

Op Aziatische websites zou online gewed kunnen worden op bijvoorbeeld het aantal hoekschoppen of het aantal gele kaarten. Dergelijke weddenschappen zijn gemakkelijker te beïnvloeden is dan de daadwerkelijke uitslag.

Bet3000
Tipbet