Inloggen
x
of
x
x
Registreren
x
of

De Franse regering heeft een wetsvoorstel ingediend dat op korte termijn het internet gokken moet gaan reguleren. Het is mede onder druk van de Europese Unie dat deze nieuwe Franse wet wordt voorgesteld. Maar de Fransen erkennen ook dat het internet gokken heel moeilijk te bestrijden is. Met het gecontroleerd openen van de markt wil men een einde maken aan de "jungle aan illegale sites".

De verwachting is dat er tussen de 50 en de 100 bedrijven een vergunning zullen krijgen, waaronder diverse bekende buitenlandse bedrijven. De verwachting is ook dat Frankrijk forse bedragen zal gaan vragen aan de vergunninghouders in de vorm van een hoge goktax. Gokvormen als sportweddenschappen en poker zullen worden toegestaan. Online casinospellen en fruitautomaten naar alle waarschijnlijkheid niet.

Verrassend is wel dat betting exchange wordt uitgesloten. Dit tot grote woede van de grootste betting exchange aanbieder Betfair.

Betfair's managing director, Mark Davies, zei: "We will consider our position. It is fairly clearly discriminatory against the biggest and most competitive online operator in Europe. It is a slap in the face for the consumer." Overigens ligt Betfair ook in Engeland onder vuur. Onderzoek heeft uitgewezen dat 10% van de spelers op betting exchanges gokverslaafd is. Dit ligt hoger dan bij traditionele bookmakers.

Meer en meer Europese landen zijn bezig om hun traditionele beschermde markten te openen. De Nederlandse regering heeft onlangs een commissie ingesteld, die moet onderzoeken hoe we in Nederland één en ander zouden moeten gaan reguleren.

Bet3000
Tipbet