Nieuws

Nieuwsartikelen over sport, bookmakers en online weddenschappen

Gokindustrie goed voor Britse overheid

Uit een nieuw rapport van financieel adviesbureau Deloitte is gebleken dat de gokindustrie in het Verenigd Koninkrijk een waarde van zes miljard pond per jaar vertegenwoordigd. Dit komt overeen met een half procent van het Britse bruto binnenlands product (bbp).

In het rapport, dat in opdracht van de Britse bookmaker Ladbrokes is opgemaakt, komt naar voren dat de gokindustrie meer dan 100.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen biedt. Dit is 0,3 procent van de totale werkgelegenheid in het Verenigd Koninkrijk. Deloitte meldt dat de gokindustrie per jaar £800 miljoen winst genereert en £700 miljoen aan belastingen oplevert.

"De gokindustrie levert een belangrijke bijdrage aan de Britse economie, maar is ook aan zware internationale concurrentie onderhevig," concludeert Simon Oaten van Deloitte. "Met de groei van het online gokken via internet en het afsluiten van weddenschappen via de mobiele telefoon, is het aan de Britse overheid om hierin een evenwichtige en effectieve regelgeving te scheppen voor een gezonde concurrentiepositie van de binnenlandse aanbieders."

In het verslag wordt tevens gewezen op de positieve effecten van sportweddenschappen door middel van directe marketing en sponsoring.

"Dit rapport komt op een cruciaal moment voor de branche en zal de overheid helpen meer inzicht te geven in de belangrijke bijdrage die de gokindustrie levert aan zowel de werkgelegenheid als de belastinginkomsten", zegt Chris Bell, Chief Executive Officer voor Ladbrokes. "We hopen dat het zal bijdragen tot meer kennis van beleidsvorming en het helpen verwijderen van de onzekerheid die is omgeven over belastingheffing en regulering van de gokindustrie in de afgelopen jaren."

0
Shares