Inloggen
x
of
x
x
Registreren
x
of

Minister Hirsch Ballin (Justitie) wil het gokken via internet aanpakken. Banken en creditcard-firma's mogen geen zaken meer doen met goksites. Het kabinet maakt zich zorgen over het toenemende aantal mensen dat via internet meedoet aan allerlei illegale spelen die door buitenlandse bedrijven worden aangeboden. Vooral pokeren op het internet is populair. Dat zorgt voor verslavingsproblemen, met name onder jongeren.Hirsch BallinNederland zou met de maatregel het voorbeeld volgen van de Verenigde Staten, dat eerder wetgeving invoerde die creditcardmaatschappijen verbood om betalingen aan online gokdiensten af te handelen. Vorig jaar pleitte de ChristenUnie voor vergelijkbare regelgeving in Nederland.

Volgens justitie werven zo'n dertig grote goksites Nederlandse klanten. Die trekken zo'n 400.000 spelers. Er is een bedrag mee gemoeid van tussen 90 en 280 miljoen euro per jaar. Hirsch Ballin wil een zwarte lijst opstellen van illegale goksites. Die lijst wordt gegeven aan banken en creditcardmaatschappijen.

In Nederland mag officieel alleen de Lotto online kansspelen aanbieden. Veel buitenlandse bedrijven zijn via internet echter ook in Nederland actief. De minister verbiedt de financiële instellingen nog langer mee te werken aan betalingen voor illegaal gokken. Hij verwacht dat ze gehoor geven aan het verbod. Als ze dat niet doen, zullen ze worden vervolgd.

Bet3000
Tipbet