Inloggen
x
of
x
x
Registreren
x
of

StanleybetIn Griekenland heeft de politie een aantal invallen gedaan bij de wedkantoren van de Britse bookmaker Stanleybet. Er zijn enkele arrestaties verricht maar of het ook tot vervolging gaat komen is op dit moment onduidelijk.

De inval bij de wedkantoren van Stanleybet kwam als een totale verrassing. De politie besloot tot de inval na een reeks aanklachten van het OPAP. Een Griekse instantie die het regionale wedmonopolie zegt te hebben. Het feit dat er ondanks de arrestaties geen hoorzitting is geweest met betrekking tot de aanklacht, doet vermoeden dat directe vervolging uit zal blijven.

Stanleybet is één van aanbieder van online sportweddenschappen en beschikt over vele fysieke wedkantoren in Europa. In veel Oost-Europese landen is Stanleybet zelfs marktleider.

Tegen EU wetgeving in
De Europese unie streeft een vrije beweging van goederen en diensten na. Het tegenwerken van buitenlandse concurrentie door overheden is iets wat hier absoluut niet tussen past. Griekenland is in het verleden al diverse malen aangesproken op het overtreden van deze EU wetgeving.

Ook Nederland lapt de EU wetgeving nog altijd aan de laars. De vraag is echter hoe lang deze landen hier nog mee weg kunnen komen.

Bet3000
Tipbet