Inloggen
x
of
x
x
Registreren
x
of

Het gevluchte maffialid, Hristiyan Ilievski uit Macedonië, heeft in de Italiaanse krant La Repubblica gezegd dat de spelers zelf hun wedstrijden in het nieuwe Italiaanse omkoopschandaal "Calcioscomesse" verkochten.

Het Italiaanse omkoopschandaal barstte eind vorig seizoen los waarbij Cristiano Doni, speler van Atalanta Bergamo, voor drie jaar werd geschorst nadat hij zijn aandeel in de zaak toegaf. Atalanta Bergamo kreeg een aftrek van zes punten. Voormaling Italiaans international Beppe Signori zit reeds een gevangenisstraf uit wegens zijn betrokkenheid bij het gokschandaal en blijft één van de hoofdverdachten.

"Wij kochten de informatie en zetten vervolgens bedragen in op de afgesproken wedstrijden, dat is alles", legt Ilievski uit. "De spelers belden me, zeiden waar ik op moest inzetten en ik vertrouwde daarop. Als wij de informatie niet kochten, stond de Siciliaanse of Albanese maffia klaar om het wel te doen."

Het gaat om een dertigtal spelers, 90% uit de Serie B, de rest uit de Serie A. "Ik had de indruk dat alles hier geregeld was, wie kampioen werd, Europees speelde of ging zakken", aldus Ilievski die zich laagdunkend uitliet over het Italiaanse voetbal.

Bet3000
Tipbet