Inloggen
x
of
x
x
Registreren
x
of

Het ministerie van Justitie heeft bij het Openbaar Ministerie wederom aangifte gedaan tegen een drietal goksites. Het gaat om bedrijven welke zich op het internet specifiek richten op de Nederlandse markt. Justitie wil nog niet bekendmaken om welke gokbedrijven het gaat maar algemeen bekend is dat de overheid al langer dezelfde goksites in de gaten houdt. Hierbij is de naam van het Zweedse bookmaker Unibet al diverse malen gevallen. "Men biedt Nederlanders de kans om mee te doen aan een kansspel, ondanks dat de aanbieders niet over een vergunning beschikken. Dit is in Nederland verboden" aldus Wim van der Weegen van Justitie.

Daarnaast heeft het ministerie brieven gestuurd naar drie televisiezenders, waaronder RTL en Veronica. In de brief worden de zenders gemaand te stoppen met het uitzenden en maken van pokerreclames en gesponsorde pokerprogramma’s, omdat men op deze wijze de "illegale kansspelen" faciliteert. "Men overtreedt hier de Wet op de kansspelen" volgens Van Der Weegen.

Ook de producent van zes bekende pokerprogramma’s, Simple Media, heeft een brief van Justitie ontvangen. Het bedrijf ontkent alle aantijgingen. "We zijn verbaasd, want we doen niets verkeerd" reageert Laurens Woldberg. "We maken programma's binnen de kaders van de wet. In onze pokerprogramma’s wordt niet gespeeld om geld. Wel wordt in de pokershows verwezen naar pokersites, maar dit zijn alleen maar websites waar je gratis kunt spelen voor punten en dus niet om echt geld".

Het OM zal de aangiften tegen de drie goksites nu verder bekijken. Eerdere waarschuwingen van het ministerie van Justitie aan diverse internet goksites om te stoppen met de activiteiten haalden overigens niets uit. De goksites vinden niet dat zij in overtreding zijn, omdat men wel degelijk over een kansspelvergunning beschikt, echter afgegeven in een ander Europees land. Door de vrijheid van handelsverkeer binnen de Europese Unie zou men daarom wel in Nederland actief mogen zijn.

Bet3000
Tipbet