Inloggen
x
of
x
x
Registreren
x
of

De Kroaat Ante Sapina, de spilfiguur in het corruptieschandaal in het Duitse voetbal in 2005, is opnieuw betrokken bij een gokschandaal. De vanuit Berlijn opererende Sapina is momenteel getuige in het Europese gokschandaal dat het parket van Bochum in 2009 blootlegde.

De 34-jarige Kroaat praatte in de rechtbank van Bochum zijn mond voorbij en bekende dat hij in 2009 enkele wedstrijden in Noorwegen probeerde te vervalsen.

Sapina vertelde de onderzoekers dat hij op 30 oktober 2009 naar Noorwegen reisde om de assistent-trainer en enkele spelers van de toenmalige eersteklasser Sandefjord Fotbal te ontmoeten. Eerder bekende hij al dat hij sinds eind 2006 weddenschappen plaatste op vervalste wedstrijden en dat hij nadien ook spelers omkocht. Op 19 november 2009 werd hij gearresteerd.

In totaal zouden er 32 wedstrijden in de diverse Europese competities vervalst zijn. Daarnaast zijn er nog eens bijna 300 wedstrijden in vijftien landen waarvan vermoedens van omkoping zijn.

De Kroatische gokbaas Ante Sapina werd in november 2005 samen met de voormalige Duitse scheidsrechter Robert Hoyzer voor de eerste keer veroordeeld voor zijn aandeel in het corruptieschandaal dat het Duitse voetbal destijds teisterde. Hoyzer kreeg van Sapina geld om wedstrijden in de Duitse tweede en derde klasse te beïnvloeden. Beide spilfiguren verdwenen daardoor enkele jaren achter de tralies.

Bet3000
Tipbet