Filiaal van Ladbrokes

Ladbrokes gaat samenwerken met ESSA

De Britse bookmaker Ladbrokes gaat een samenwerkingsverband aan met de Europese controle instantie European Sports Security Association (ESSA). Het unieke aan de samenwerking is, dat deze zowel voor de online als offline activiteiten van Ladbrokes zal gelden.

De in Brussel gevestigde ESSA zet zich in voor een legale en verantwoorde werkwijze met betrekking tot alle activiteiten rond sportweddenschappen. "De ESSA is toegewijd aan het verbeteren van de informatie uitwisseling tussen wedkantoren en sportorganisaties", aldus Mike O'Kane, Trading Director voor Ladbrokes.

Door toezichthouders en sportorganisaties een volledig en transparant beeld van ongebruikelijke weddenschappen of wedpatronen aan te bieden kunnen we hen helpen bij de bescherming van de integriteit en de reputatie van zowel de sport als haar deelnemers.

Opgericht in 2005, door een aantal toonaangevende online bookmakers, heeft de ESSA inmiddels overeenkomsten gesloten met de FIFA, de UEFA en een aantal nationale voetbalbonden. Daarnaast heeft men nauwe betrekkingen met het Internationaal Olympisch Comité, de Internationale Tennis Federatie en andere mondiale toezichthouders.

De ESSA streeft naar een systeem voor vroegtijdige waarschuwing naar deze toezichthouders met informatie over ongebruikelijke weddenschappen, wedpatronen of andere onregelmatigheden.

"We verwelkomen Ladbrokes en we zijn er zeker van dat dit zal leiden tot een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de industrie brede normen op dit gebied. Wij zouden graag zien dat alle aanbieders van sportweddenschappen, online en offline, zich aansluiten bij de ESSA" zegt Khalid Ali, secretaris-generaal voor de ESSA.

Laatste Nieuws

september 28, 2022
Filipijnse operators
Nieuws Martijn Katsman

Tikkende tijdbom in Premier League door POGO’s?

De meeste fans van de Premier League hebben waarschijnlijk nog nooit gehoord van een POGO. Deze bedrijven maken het voor Aziaten mogelijk om te gokken op wedstrijden in de Premier League.
augustus 12, 2022
Aston Villa en Duelbits
Nieuws Redactie

Aston Villa gaat samenwerken met niet-actieve bookmaker

Premier League voetbalclub Aston Villa gaat samenwerken met Duelbits. De bookmaker en eigenaar van een cryptocurrency-casino wordt de officiële Europese gokpartner voor het komende seizoen.
juli 08, 2022
888 Holdings plc
Nieuws Martijn Katsman

Overname maakt van 888 Holdings een nog grotere speler

Opvallend nieuws uit het Verenigd Koninkrijk. 888 Holdings heeft William Hill overgenomen. Het gokbedrijf betaalt daar een bedrag van 1,95 miljard pond voor. Omgerekend naar euro's is dat 2,25 miljard.
juni 30, 2022
Superfans BetCity
Nieuws Martijn Katsman

'Superfans' vervangen bekende gezichten bij BetCity

Gokbedrijven mogen niet langer BN’ers en bekende oud-voetballers inzetten in reclames. Minister Weerwind voor Rechtsbescherming heeft de Regeling werving, reclame en verslavingspreventie kansspelen aangepast.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares