Filiaal van Ladbrokes

Ladbrokes gaat samenwerken met ESSA

De Britse bookmaker Ladbrokes gaat een samenwerkingsverband aan met de Europese controle instantie European Sports Security Association (ESSA). Het unieke aan de samenwerking is, dat deze zowel voor de online als offline activiteiten van Ladbrokes zal gelden.

De in Brussel gevestigde ESSA zet zich in voor een legale en verantwoorde werkwijze met betrekking tot alle activiteiten rond sportweddenschappen. "De ESSA is toegewijd aan het verbeteren van de informatie uitwisseling tussen wedkantoren en sportorganisaties", aldus Mike O'Kane, Trading Director voor Ladbrokes.

Door toezichthouders en sportorganisaties een volledig en transparant beeld van ongebruikelijke weddenschappen of wedpatronen aan te bieden kunnen we hen helpen bij de bescherming van de integriteit en de reputatie van zowel de sport als haar deelnemers.

Opgericht in 2005, door een aantal toonaangevende online bookmakers, heeft de ESSA inmiddels overeenkomsten gesloten met de FIFA, de UEFA en een aantal nationale voetbalbonden. Daarnaast heeft men nauwe betrekkingen met het Internationaal Olympisch Comité, de Internationale Tennis Federatie en andere mondiale toezichthouders.

De ESSA streeft naar een systeem voor vroegtijdige waarschuwing naar deze toezichthouders met informatie over ongebruikelijke weddenschappen, wedpatronen of andere onregelmatigheden.

"We verwelkomen Ladbrokes en we zijn er zeker van dat dit zal leiden tot een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de industrie brede normen op dit gebied. Wij zouden graag zien dat alle aanbieders van sportweddenschappen, online en offline, zich aansluiten bij de ESSA" zegt Khalid Ali, secretaris-generaal voor de ESSA.

0
Shares