EFL

Mogelijk verlies van £40 miljoen door verbod op sponsoring bookmakers

De English Football League (EFL) heeft kritiek geuit op het voorstel om een verbod in te stellen op het sponsoren van weddenschappen in de Britse sport. De organisatie zegt dat de sector elk seizoen meer dan 40 miljoen pond bijdraagt aan de sport en haar clubs.

Het verbod was één van de 66 aanbevelingen uit het rapport 'Gambling Harm - Time for Action', dat deze week werd gepubliceerd in een poging om het regelgevend kader voor gokken in Groot-Brittannië te verbeteren.

De EFL, die toezicht houdt op de drie divisies direct onder de Premier League, was echter niet te spreken over de plannen om alle sponsoring door bookmakers, loterijen en casino's in de sport te stoppen en liet weten dat het de financiële stabiliteit van clubs zou kunnen bedreigen. Ook hebben een aantal clubs zich inmiddels uitgesproken over de financiële problemen die worden veroorzaakt door de coronamaatregelen van de afgelopen tijd.

"De COVID-19 pandemie vertegenwoordigt misschien wel de grootste uitdaging op het financiën vlak voor alle EFL-clubs. Met een bijdrage van meer dan 40 miljoen pond per seizoen aan de EFL en haar clubs, is bijdrage die wedkantoren leveren aan de financiële duurzaamheid van het professionele voetbal nu belangrijker dan ooit" vertelde een EFL-woordvoerder.

"De samenwerking tussen de voetbalsport en de goksector is al langer een feit en de EFL is ervan overtuigd dat een gezamenlijke aanpak om gokverslaving te voorkomen, die tevens goed is voor de economische belangen van de sport, van veel groter nut zal zijn dan het botte instrument van algemene verbodsbepalingen."

De EFL-woordvoerder zei dat de organisatie altijd bereid is om samen te werken met de overheid en de gokindustrie om de beste manier te vinden voor alle partijen op het gebied van sportsponsoring.

"De EFL voert een open en regelmatige dialoog met alle belanghebbenden partijen over de relatie van het voetbal met de gokindustrie en het is onze overtuiging dat sportorganisaties met de overheid en de gokindustrie kunnen samenwerken om ervoor te zorgen dat partnerschappen op een verantwoorde manier worden geactiveerd", aldus de woordvoerder.

De bookmakers zijn voor

Opmerkelijk is dat ondanks het verzet van de EFL tegen het voorstel de bookmakers zich hebben uitgesproken voor een verbod.

De Holding van GVC, (Ladbrokes, Bwin), zegt dat het plan zou passen binnen hun eigen veiligere gokstrategie voor de toekomst. Afgelopen juli heeft GVC reclame-uitingen van diverse Britse voetballocaties verwijderd, als onderdeel van een toezegging om gokreclames te verminderen.

De Engelse Betting and Gaming Council (BGC), volgt ook de inspanningen van de gokindustrie om reclame rond sporten te verminderen maar benadrukt de positieve kant van de rol van de industrie bij de financiering van sporten.

"Weddenschappen bieden niet alleen de sport de noodzakelijke financiering, maar ondersteunen ook de mogelijkheid om meer sport op TV uit te zenden dan anders mogelijk zou zijn.

Meer dan 50% van alle weddenschappen van onze leden wordt op sport ingezet en de inkomsten uit deze weddenschappen keren op hun beurt weer terug naar de sport via mediarechten, reclame en sponsoring."

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Unibet EK promotie
Bet365 - Zet in & Ontvang
Betsson logo
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account