Inloggen
x
of
x
x
Registreren
x
of

Het Europees Hof van Justitie heeft afgelopen donderdag bepaald dat de Nederlandse overheid mag doorgaan met het verbod op het aanbieden van kansspelen via internet. Volgens het Hof mag Nederland het aanbieden van gokken via internet verbieden om consumenten te beschermen en fraude tegen te gaan. Ook mag een land een dergelijke maatregel nemen om het "vergokken van geld" te voorkomen.

Momenteel is de Lotto in Nederland de enige partij die online kansspelen mag aanbieden, de overheid heeft dit besloten om toezicht te kunnen houden op het online gokken.

De uitspraak donderdag volgde in een zaak van De Lotto tegen het Britse gokbedrijf Ladbrokes, dat zich volgens De Lotto zonder vergunning op de Nederlandse markt voor online kansspelen begaf.

De zaak werd uitgevochten tot de Hoge Raad, zonder succes voor Ladbrokes. Daarna vroegen De Hoge Raad en de Raad van State het Europese Hof van Justitie om een oordeel.

Ook het Britse Betfair werd donderdag in het ongelijk gesteld in een soortgelijke zaak die het had aangespannen tegen het ministerie van Justitie. De Britten wilden ook toegang tot de Nederlandse markt voor online kansspelen, maar de claim werd eveneens afgewezen met een verwijzing naar consumentenbescherming en tegengaan van fraude.

Bet3000
Tipbet