Inloggen
x
of
x
x
Registreren
x
of

Het nieuwe gokschandaal in het Europese voetbal heeft nu ook Italië bereikt. Afgelopen maandag heeft de Italiaanse politie negen verdachten opgepakt die vermoedelijk een aandeel hebben in deze zaak. Onder de gearresteerde is ook de voorzitter van het Italiaanse SC Potenza, Giuseppe Postiglione.

Postiglione wordt ervan verdacht banden te onderhouden met een criminele organisatie. De voorzitter en zijn kompanen zouden in het seizoen 2007/08 een wedstrijd in de Italiaanse tweede klasse en zeven duels in de eerste amateurklasse gemanipuleerd hebben. Potenza komt momenteel uit in de Italiaanse Serie C, de derde klasse in Italië.

Vrijdag maakten de Duitse autoriteiten bekend dat er ruim 200 personen en wedstrijden in België, Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Bosnië, Kroatië, Slovenië, Zwitserland en Turkije onder verdenking stonden. Ook in Italië is nu het balletje dus gaan rollen. De UEFA spreekt over de grootste omkoopzaak aller tijden en doet er alles aan om de verdachten op te sporen en te berechten.

Bet3000
Tipbet