Inloggen
x
of
x
x
Registreren
x
of

Gokken op het internet moet worden aangepakt, zo vindt PvdA-europarlementariër Jan Cremers. De commissie Interne Markt en Consumentenbescherming in het Europees Parlement heeft onlangs de Europese Commissie opgeroepen actie te ondernemen.

Het online gokken is de laatste jaren enorm toegenomen. Op dit moment maakt gokken via internet, mobiele telefoons en interactieve tv-accounts 5% uit van de totale markt in kansspelen in de Europese Unie. Controle en toezicht houden op het online gokken is voor de afzonderlijke lidstaten lastig. "Het Internet stopt niet bij de grens, daarom is het belangrijk deze problemen gezamenlijk aan te pakken", aldus Cremers.

"Ik ben zelf geen gokker, maar ik heb er niks op tegen als iemand dat zo nu en dan wil doen. Online gokken moet dan ook niet verboden worden, maar er is Europese actie nodig om problemen die het gokken met zich meebrengen op te lossen". Het Europees Parlement richt zich vooral op het tegengaan van fraude en illegale praktijken. "Criminele praktijken, zoals het witwassen van geld of dubieuze constructies waarbij de aanbieder buiten elke vorm van toezicht valt omdat hij op een of ander eiland in de Stille Oceaan zit, zijn onacceptabel', aldus Cremers. Hij verwacht dan ook meer dan alleen maar nieuwe Europese regels. "De Europese Commissie moet het probleem ook in internationaal verband aankaarten", zegt Cremers.

Daarnaast wil het Europese Parlement dat er meer aandacht komt voor verslaving aan dat online gokken. Doordat gokken via internet makkelijk toegankelijk is voor iedereen, bestaat er een groter gevaar voor verslaving. Ook wil het Europees Parlement strenge regels om minderjarigen te beschermen tegen ongewenste effecten van online gokken.

"Een belangrijke eerste stap zou kunnen zijn het accrediteren van bonafide aanbieders. We kunnen verhinderen dat minderjarigen ongewenst uren lang achter hun pc zitten te gokken door bijvoorbeeld aanmelding via een creditcardnummer verplicht te stellen".

Bet3000
Tipbet