Inloggen
x
of
x
x
Registreren
x
of

De vice-voorzitter van de hoogste Spaanse voetbalcompetitie, Javier Tebas, heeft onlangs in de Spaanse media aangekondigd dat de Primera Division waarschijnlijk ook niet vrij is van omkoping.

Het manipuleren van voetbalwedstrijden komt de laatste jaren steeds vaker voor en recentelijk zijn er steeds meer onderzoeken ingesteld naar het zogenoemde matchfixing.

"Matchfixing bestaat", zegt Tebas. "Maar je moet wel bewijs hebben om een club te kunnen straffen. De UEFA heeft gezegd dat 0,7 procent van alle wedstrijden gekocht zijn. In onze competitie kan zomaar hetzelfde gebeurd zijn als in bijvoorbeeld Italië."

In eerste instantie gaat het om de wedstrijd Real Zaragoza tussen Racing Santander, dat afgelopen seizoen volgens sommigen op verdachte wijze aan degradatie naar de Segunda División ontsnapte.

Voorzitter Álvaro Cervera van Racing Santander, dat wél degradeerde en zijn collega Quique Pina van Granada zijn ervan overtuigd dat er in Zaragoza dingen zijn gebeurd die niet door de beugel konden. Ook voor Tebas is er duidelijk dat er tijdens deze wedstrijd meer aan de hand was.

"We zijn nu bezig om het te ontmantelen, want we weten dat het is gebeurd. Zelfs als het maar één wedstrijd betreft kunnen we al spreken van een schandaal." aldus vice-voorzitter Tebas.

Bet3000
Tipbet