Inloggen
x
of
x
x
Registreren
x
of

In het Duitse Bochum is afgelopen woensdag het proces begonnen tegen een aantal personen die betrokken zijn het grootste gokschandaal in het Europese voetbal. Ze staan terecht omdat ze zo'n tweehonderd voetbalwedstrijden in competities in heel Europa zouden hebben beïnvloed in ruil voor geld. Tegen 250 personen is een gerechtelijk onderzoek ingesteld.

Volgens de onderzoekers was er manipulatie in het spel bij zeventien wedstrijden in Belgische tweede klasse. De Belgische voetbalclub UR Namen speelt de hoofdrol in dit verhaal. In het seizoen 2008-2009 zou er volgens de aanklagers ook gesjoemeld zijn bij de wedstrijden Antwerp-Lierse (1-1) en Lierse-Beveren (3-2). Vier spelers staan tijdens dit proces onder verdenking: Darko Pivaljevic, nog altijd actief bij Antwerp FC, Peter Bojovic, Pedrag Tistovic en Slobodan Slovic.

Het gokschandaal omvat fraude bij wedstrijden in Duitsland, Zwitserland, Hongarije, Kroatië en Slovenië. Zelfs enkele Europa League wedstrijden komen aan bod tijdens het proces.

Bet3000
Tipbet