Inloggen
x
of
x
x
Registreren
x
of

De Italiaanse voetbalclub Napoli heeft twee punten aftrek gekregen als straf voor een poging tot omkoping drie seizoenen geleden.

De toenmalige doelman van Napoli, Matteo Gianello, heeft tegenover de Italiaanse voetbalbond verklaard dat hij de competitiewedstrijd tegen Sampdoria heeft proberen te beïnvloeden.

Sampdoria moest het duel winnen om zich te plaatsen voor de voorronde van de Champions League, hetgeen ook gebeurde. In eigen huis won de club uit Genoa met 1-0 door een doelpunt van de huidige AC Milan-aanvaller Giampaolo Pazzini.

Behalve Gianello werden ook Napoli-verdedigers Paolo Cannavaro en Gianluca Grava maandag gehoord. Zowel de huidige Napoli-aanvoerder Cannavaro als Grava gaven in een verklaring aan niets met het voorval te maken hebben gehad. Ondanks deze verklaring lopen beide spelers het risico voor negen maanden te worden geschorst.

Momenteel doet Napoli nog mee in de bovenste regionen van de serie A. De puntenaftrek komt de club uit Napels wel duur komen te staan. De ploeg van trainer Walter Mazzarri staat inmiddels tien punten achter op koploper Juventus.

Bet3000
Tipbet