Ecuador voetbal

‘Qatar kocht acht spelers van Ecuador om’

Qatar heeft spelers van Ecuador omgekocht om de openingswedstrijd van het WK te verliezen. Dat beweert Amjad Taha, een journalist en onderzoeker uit Bahrein.

Hij zegt dat acht spelers van Ecuador een flinke som geld hebben gekregen om het duel met Qatar met 1-0 te verliezen. Het zou gaan om een totaalbedrag van 7,1 miljoen euro. Het doelpunt zou na rust moeten vallen.

Taha zegt dat vijf onafhankelijke bronnen uit Qatar en Ecuador dit hebben bevestigd. Of het bericht klopt, is de vraag. Tot donderdagavond had waarschijnlijk niemand in Nederland ooit gehoord van Amjad Taha. Een andere journalist, Marc Owen Jones, meldt op zijn beurt dat Taha al langer probeert om nepnieuws te verspreiden.

Gokje wagen?

Rond Qatar hangt al langer een zweem van omkoping en corruptie. Over de omstandigheden waarin arbeidsmigranten de stadions hebben moeten bouwen, is al veel gezegd en geschreven. En het lijkt veilig om te stellen dat de keuze om het WK aan Qatar toe te wijzen niet helemaal zuivere koffie is geweest.

Of de FIFA de geruchten gaat onderzoeken, is nog niet bekend. Zondag is de openingswedstrijd tussen Qatar en Ecuador. Mocht je nog willen inzetten, dan is 1-0 wellicht een goed idee.

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Unibet EK promotie
Bet365 - Zet in & Ontvang
Betsson logo
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account