Bwin logo

Real Madrid speelt zonder shirtreclame tegen FC Zürich

De koninklijke uit Madrid speelden afgelopen woensdagavond in het Champions League duel tegen FC Zurich in Zwitserland zonder het logo van de bookmaker Bwin op de shirts.

Het online gokbedrijf prijkt normaal gesproken op de borst van de voetballers, maar de strenge Zwitserse regelgeving heeft dit verboden. "De Zwitserse autoriteiten staan alleen reclame toe van gokbedrijven die staatsbezit zijn", aldus een verklaring op de website van Real Madrid.

Vorig Champions League seizoen legde de Duitse stad Bremen AC Milan een boete op omdat de club eveneens shirtreclame maakt voor Bwin. De Italiaanse club weigerde deze boete te betalen; het reclameverbod zou in strijd zijn met het Europees recht.

Zwitserland is volgens Real Madrid echter niet gebonden aan de regels van de Europese Unie. De Spanjaarden hebben daarom in overleg met Bwin besloten het logo eenmalig te verwijderen.

Laatste Nieuws

september 28, 2022
Filipijnse operators
Nieuws Martijn Katsman

Tikkende tijdbom in Premier League door POGO’s?

De meeste fans van de Premier League hebben waarschijnlijk nog nooit gehoord van een POGO. Deze bedrijven maken het voor Aziaten mogelijk om te gokken op wedstrijden in de Premier League.
augustus 12, 2022
Aston Villa en Duelbits
Nieuws Redactie

Aston Villa gaat samenwerken met niet-actieve bookmaker

Premier League voetbalclub Aston Villa gaat samenwerken met Duelbits. De bookmaker en eigenaar van een cryptocurrency-casino wordt de officiële Europese gokpartner voor het komende seizoen.
juli 08, 2022
888 Holdings plc
Nieuws Martijn Katsman

Overname maakt van 888 Holdings een nog grotere speler

Opvallend nieuws uit het Verenigd Koninkrijk. 888 Holdings heeft William Hill overgenomen. Het gokbedrijf betaalt daar een bedrag van 1,95 miljard pond voor. Omgerekend naar euro's is dat 2,25 miljard.
juni 30, 2022
Superfans BetCity
Nieuws Martijn Katsman

'Superfans' vervangen bekende gezichten bij BetCity

Gokbedrijven mogen niet langer BN’ers en bekende oud-voetballers inzetten in reclames. Minister Weerwind voor Rechtsbescherming heeft de Regeling werving, reclame en verslavingspreventie kansspelen aangepast.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares