Bwin logo

Real Madrid speelt zonder shirtreclame tegen FC Zürich

De koninklijke uit Madrid speelden afgelopen woensdagavond in het Champions League duel tegen FC Zurich in Zwitserland zonder het logo van de bookmaker Bwin op de shirts.

Het online gokbedrijf prijkt normaal gesproken op de borst van de voetballers, maar de strenge Zwitserse regelgeving heeft dit verboden. "De Zwitserse autoriteiten staan alleen reclame toe van gokbedrijven die staatsbezit zijn", aldus een verklaring op de website van Real Madrid.

Vorig Champions League seizoen legde de Duitse stad Bremen AC Milan een boete op omdat de club eveneens shirtreclame maakt voor Bwin. De Italiaanse club weigerde deze boete te betalen; het reclameverbod zou in strijd zijn met het Europees recht.

Zwitserland is volgens Real Madrid echter niet gebonden aan de regels van de Europese Unie. De Spanjaarden hebben daarom in overleg met Bwin besloten het logo eenmalig te verwijderen.

Laatste Nieuws

april 11, 2022
Unibet logo
Nieuws Redactie

Bedrijf achter Unibet noteert omzetverlies

Het bedrijf achter Unibet, Kindred Group, heeft bekend gemaakt dat de terugtrekking van de Nederlandse gokmarkt in oktober vorig jaar heeft geleid tot 30% omzetdaling in Q1.
april 08, 2022
FC Volendam Betcity
Nieuws Redactie

BetCity nieuwe hoofdsponser FC Volendam

FC Volendam heeft een nieuwe hoofdsponsor. De Nederlandse bookmaker BetCity is met ingang van het volgende seizoen (2022/2023) de nieuwe hoofdsponsor van de club aan de Dijk.
maart 31, 2022
Bet365 Stoke City Stadion
Nieuws Redactie

Bet365 betaalt schulden Stoke City FC

De Britse online gokgigant Bet365, eigenaar van Stoke City FC, heeft aangekondigd dat het een schuldvermindering van £ 160 miljoen heeft voltooid.
maart 22, 2022
1xBet FC Barcelona
Nieuws Redactie

FC Barcelona behoudt sponsordeal met 1xBet

FC Barcelona is niet van plan om online bookmaker 1xBet te laten vallen als één van de hoofdsponsors van de club. Dit ondanks de geruchten over Russische banden van het Cypriotische wedkantoor.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares