Toto logo

Rechter wijst TOTO's weigering tot uitbetaling in gokzaak af

  • Match header module: Select

De kantonrechter heeft TOTO opgedragen om bijna € 20.000 uit te betalen aan vier semiprofessionele gokkers die een weddenschap hadden gewonnen op een Deense voetbalwedstrijd.

Het geschil draaide om de weigering van TOTO om het grootste deel van het gewonnen bedrag uit te keren, met het argument van een overduidelijke bedrijfsfout.

De gokkers hadden in Totowinkels weddenschappen geplaatst op een Deense bekerwedstrijd tussen HB Køge en Skovshoved IF, waarbij ze in totaal bijna € 26.000 hadden gewonnen. TOTO weigerde echter het bedrag uit te betalen, met als argument dat de hoge quotering het gevolg was van een technische fout.

De vier gokkers ondernamen vervolgens juridische stappen en spanden een rechtszaak tegen het staatsbedrijf aan.

Willekeur

Het argument van de technische fout was volgens de rechter niet relevant, aangezien het reglement van Totowinkels duidelijk stelt dat een quotering moet worden gehonoreerd nadat deze is gesloten. De rechter bekritiseerde de willekeurige manier waarop TOTO met de gokkers omging, vooral het aanbod om een klein extra bedrag te betalen.

Hij benadrukte dat het doen van een aanbod dat niet overeenkomt met de oorspronkelijke quotering indruist tegen het beginsel van transparantie. Dit plaatste de gokkers volgens de rechter voor het blok, waardoor ze genoegen moesten nemen met een fractie van het geld waar ze recht op hadden.

Advocaat Hannah Sluis benadrukte het belang van de uitspraak, waarin staat dat gokbedrijven transparant moeten zijn in hun regelgeving en deze consequent moeten naleven.

Het staatsbedrijf moet nu bijna € 20.000 plus wettelijke rente aan de vier spelers betalen. Het gokbedrijf overweegt hoger beroep.

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Toto logo
Juventus-voetballer Nicolò Fagioli
Betsson logo
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account