Marius Mitu heeft getekent bij Anderlecht

RSC Anderlecht eist schadevergoeding van Mitu

Het proces rondom Zheyun Ye is inmiddels begonnen en afgelopen maandag werd bekend dat RSC Anderlecht een stevige schadevergoeding eist van de Roemeense middenvelder Marius Mitu. De Roemeen zou ook zijn betrokken bij het roemruchte gokschandaal.

Mitu vertrok na zijn periode bij Lierse SK naar RSC Anderlecht. Aan spelen kwam hij echter nauwelijks toe. Daniel Spreutels, advocaat van Anderlecht, eist een schadevergoeding van €25.000.

Mitu speelde bij de Brusselse club toen bekend werd dat hij mogelijk betrokken was bij het omkoopschandaal. Anderlecht besloot toen om de samenwerking met de Roemeen onmiddellijk te stoppen.

"De bekentenissen van Mitu waren altijd minimaal. Hij ontkende altijd alles en zou steeds geweigerd indien hij benaderd werd tot omkoping. Maar dat is gelogen. Andere bronnen bevestigen dat hij wel degelijk geld heeft aangenomen", aldus Spreutels.

Laatste Nieuws

september 28, 2022
Filipijnse operators
Nieuws Martijn Katsman

Tikkende tijdbom in Premier League door POGO’s?

De meeste fans van de Premier League hebben waarschijnlijk nog nooit gehoord van een POGO. Deze bedrijven maken het voor Aziaten mogelijk om te gokken op wedstrijden in de Premier League.
augustus 12, 2022
Aston Villa en Duelbits
Nieuws Redactie

Aston Villa gaat samenwerken met niet-actieve bookmaker

Premier League voetbalclub Aston Villa gaat samenwerken met Duelbits. De bookmaker en eigenaar van een cryptocurrency-casino wordt de officiële Europese gokpartner voor het komende seizoen.
juli 08, 2022
888 Holdings plc
Nieuws Martijn Katsman

Overname maakt van 888 Holdings een nog grotere speler

Opvallend nieuws uit het Verenigd Koninkrijk. 888 Holdings heeft William Hill overgenomen. Het gokbedrijf betaalt daar een bedrag van 1,95 miljard pond voor. Omgerekend naar euro's is dat 2,25 miljard.
juni 30, 2022
Superfans BetCity
Nieuws Martijn Katsman

'Superfans' vervangen bekende gezichten bij BetCity

Gokbedrijven mogen niet langer BN’ers en bekende oud-voetballers inzetten in reclames. Minister Weerwind voor Rechtsbescherming heeft de Regeling werving, reclame en verslavingspreventie kansspelen aangepast.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares