Inloggen
x
of
x
x
Registreren
x
of

Minister Hirsch Ballin (Justitie) wil de markt voor kansspelen opengooien. Het gevolg hiervan is dat miljoenenbedrijven zoals de Staatsloterij en de Nationale Postcode Loterij, niet langer vanzelfsprekend een vergunning zullen krijgen. Hirsch Ballin stelt deze week in de ministerraad voor om de vergunningen van deze bedrijven niet automatisch te laten verlengen.

HirschBallinDe minister wil van de huidige regeling af, mede gedwongen door Europese regelgeving. Er dient een open vergunningstelsel te komen voor loterijen, de lotto en voor de sportprijsvragen. Het ministerie van justitie onderzoekt nog welke selectiecriteria kunnen worden gehanteerd.

Gevolg hiervan is dat de nieuwe Wet op de kansspelen vertraging oploopt. Vooruitlopend op de nieuwe Wet op de kansspelen wil de minister een Kansspelautoriteit in het leven roepen om beter toezicht te kunnen houden op de gokbranche. De Kansspelautoriteit zal strafrechtelijke en bestuurlijke bevoegdheden krijgen.

Tevens probeert Hirsch Ballin ook nog steeds het internetgokken naar zich toe te kunnen trekken. Online wedkantoor Unibet is blij met het onderzoek dat het kabinet wil laten verrichten naar het openstellen van de Nederlandse kansspelmarkt. Minister Hirsch Ballin heeft een brief over aanpassing van het kansspelbeleid gestuurd naar de Tweede Kamer. "We zijn er nog niet. Er zitten nog de nodige haken en ogen aan, maar dit biedt zeker perspectief. Je zou zelfs kunnen spreken over een kleine doorbraak", aldus Anne-Jaap Snijders, Hoofd Mediazaken Unibet.

Bet3000
Tipbet