Nooit gewonnen wedstrijden

Deze duels werden nog nooit gewonnen door een team in de eredivisie

  • Match header module: Select

Elke club in de eredivisie heeft wel een angstgegner. Waar Feyenoord zelden van Ajax wint, hebben de Amsterdammers het de afgelopen jaren lastig tegen bijvoorbeeld Heracles Almelo en Go Ahead Eagles.

Sommige teams zijn bijzonder genoeg ook enorm aan elkaar gewaagd, als we de all-time head-to-head balans in de eredivisie erbij pakken. Neem bijvoorbeeld FC Groningen – Feyenoord. Vanaf het seizoen 1956/1957 gemeten speelden beide teams in het noorden 55 keer tegen elkaar (incl. GVAV) met een balans van 18 thuiszeges, 19 remises en 18 uitoverwinningen.

Er zijn meer van deze statistieken terug te vinden in de eredivisie. Hieronder een overzicht van opmerkelijke verhoudingen, waarbij we wel een ondergrens van minimaal tien duels hebben aangehouden.

Welke clubs verloren nog nooit van een andere club?

Wat meteen opvalt is dat NEC Nijmegen in 84 wedstrijden op bezoek bij Ajax én PSV nog nooit met een overwinning huiswaarts keerde. Bij de recordkampioen staat momenteel een balans van 6 remises en 35 nederlagen. In Eindhoven staat de teller op vier gelijke spelen en 37 nederlagen.

NEC won nog nooit in een uitwedstrijd bij Ajax of PSV.

Waar Ajax de afgelopen jaren moeite heeft met Go Ahead Eagles, verloren zij desondanks nog nooit in eigen huis van de Deventenaren. Net als PSV verloor ook AZ thuis nog nooit van FC Volendam. FC Utrecht is in de Galgenwaard nog nooit ten onder gegaan tegen Excelsior.

Het totale overzicht:

Nooit verloren Resultaten
Ajax – Go Ahead EaglesW31-G2-V0
Ajax – PEC ZwolleW191-G2-V0
Ajax – NEC NijmegenW36-G6-V0
Ajax – ExcelsiorW22-G1-V0
PSV – FC VolendamW21-G5-V0
PSV – NEC NijmegenW38-G4-V0
FC Twente – PEC ZwolleW14-G6-V0
AZ – FC VolendamW7-G4-V0
AZ – Heracles AlmeloW17-G1-V0
FC Utrecht – ExcelsiorW19-G4-V0
Vitesse – PEC ZwolleW11-G3-V0
Excelsior – Fortuna SittardW5-G2-V0
PEC Zwolle – FC VolendamW2-G4-V0

Welke clubs zijn perfect in evenwicht?

Sommige duels zijn ook (bijna) perfect in balans. De keren dat Sparta Rotterdam thuis Vitesse ontving, won het negen keer en verloor het negen keer. Tien keer eindigde deze ontmoeting in een gelijkspel.

Ook Vitesse en sc Heerenveen doen weinig voor elkaar onder. De keren dat de Friezen op bezoek kwamen in het Gelredome wonen ze negen keer, verloren ze negen keer en speelden ze 13 keer gelijk.

Hieronder het overzicht h2h wedstrijden die in balans zijn:

Ultiem in balans Resultaten
AZ Alkmaar – sc HeerenveenW9-G8-V9
RKC Waalwijk – NEC NijmegenW9-G3-V9
Vitesse – sc HeerenveenW9-G13-V9
Sparta Rotterdam – VitesseW9-G10-V9
FC Volendam – Fortuna SittardW7-G4-V7
Fortuna Sittard – AZ AlkmaarW6-G5-V6
PEC Zwolle – VitesseW6-G2-V6
Fortuna Sittard – NEC NijmegenW4-G7-V4
Fortuna Sittard – PEC ZwolleW3-G4-V3
Go Ahead Eagles – RKC WaalwijkW3-G1-V3

Ajax speelde in de eredivisie thuis 43 keer tegen Vitesse. Dit duel eindigde slechts eenmaal in een gelijkspel. De Amsterdammers wonnen 34 keer en 8 maal gingen de drie punten weer mee naar Arnhem. De Arnhemmers waren tot oktober 2020 ook nog zonder thuisoverwinning tegen PSV sinds zij in de Gelredome spelen, maar door een 2-1 thuiszege kwam daar een einde aan.

PSV is daarentegen op dit moment de enige ploeg die een positieve thuisbalans heeft tegen Ajax met 34 zeges, 17 gelijke spelen en 17 verliespartijen. NEC Nijmegen en FC Volendam hebben op dit moment tegen geen enkele andere eredivisieploeg een positieve balans in uitwedstrijden.

Een hoop van de bovenstaande wedstrijden staan dit seizoen nog op de planning, dus doe je voordeel met dit overzicht van clubs die nog nooit een bepaalde wedstrijd wisten te winnen.

Hoe kun je deze data gebruiken?

Je kunt deze statistieken met de clubs die nog nooit een wedstrijd wonnen het beste gebruiken bij weddenschappen met betrekking tot:

Claim een Free Bet

Lees ook

Meeste minuten op achterstand
Meeste minuten op voorsprong
Unibet logo
Lees alle artikelen
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account