Nooit gewonnen wedstrijden

Deze duels werden nog nooit gewonnen door een team in de eredivisie

Elke club in de eredivisie heeft wel een angstgegner. Waar Feyenoord zelden van Ajax wint, hebben de Amsterdammers het de afgelopen jaren lastig tegen bijvoorbeeld Heracles Almelo en Go Ahead Eagles.

Sommige teams zijn bijzonder genoeg ook enorm aan elkaar gewaagd, als we de all-time H2H-balans in de eredivisie erbij pakken. Neem bijvoorbeeld FC Groningen – Feyenoord. Vanaf 1956/57 gemeten speelden beide teams in het noorden 55 keer tegen elkaar (incl. GVAV) met een balans van 18 thuiszeges, 19 remises en 18 uitoverwinningen.

Er zijn meer van deze balansen terug te vinden in de eredivisie. Hieronder een overzicht van saillante verhoudingen, waarbij we wel een ondergrens van minimaal 10 duels hebben aangehouden.

Nog nooit verloren van een specifieke club

Wat meteen opvalt is dat NEC Nijmegen in 82 wedstrijden op bezoek bij Ajax én PSV nog nooit met een overwinning huiswaarts keerde. Bij de recordkampioen staat momenteel een balans van 6 remises en 35 nederlagen. In Eindhoven staat de teller op 4 gelijke spelen en 37 nederlagen.

NEC won nog nooit in een uitwedstrijd bij Ajax of PSV.

Waar Ajax de afgelopen jaren moeite heeft met Go Ahead Eagles, verloren zij desondanks nog nooit in eigen huis van de Deventenaren. Net als PSV verloor ook AZ thuis nog nooit van FC Volendam, waar FC Utrecht in de Galgenwaard nog nooit ten onder ging tegen Excelsior.

Het totale overzicht:

Wedstrijd Resultaten
Ajax – Go Ahead Eagles(W31-G2-V0)
Ajax – NEC Nijmegen(W35-G6-V0)
Ajax – Excelsior(W21-G1-V0)
PSV – FC Volendam(W21-G5-V0)
PSV – NEC Nijmegen(W37-G4-V0)
FC Utrecht – Excelsior(W18-G4-V0)
AZ – FC Volendam(W6-G4-V0)

Perfect in balans

Sommige duels zijn ook perfect in balans. Naast FC Groningen – Feyenoord, horen bijvoorbeeld ook AZ – sc Heerenveen (W9-G7-G9), Fortuna Sittard – sc Heerenveen (W6-G0-V6) en Go Ahead Eagles – FC Twente (W11-G9-V11) in dat rijtje.

De perfecte balans komt echter op naam van het specifieke duel tussen Vitesse – Go Ahead Eagles. De balans na 12 gespeelde duels tussen beide clubs in Arnhem is W4-G4-V4.

Hieronder het overzicht H2H-duels die perfect in balans zijn:

Wedstrijd Resultaten
FC Groningen – Feyenoord(W18-G19-V18)
FC Groningen – AZ Alkmaar(W14-G8-V14)
NEC Nijmegen – AZ Alkmaar(W12-G10-V12)
AZ Alkmaar – sc Heerenveen(W9-G7-V9)
Fortuna Sittard – sc Heerenveen(W6-G0-V6)
Fortuna Sittard – NEC Nijmegen(W4-G6-V4)
Excelsior – sc Heerenveen(W4-G2-V4)
Excelsior – Sparta Rotterdam(W6-G4-V6)
FC Volendam – RKC Waalwijk(W5-G1-V5)
Vitesse – Go Ahead Eagles(W4-G4-V4)
Vitesse – sc Heerenveen(W9-G13-V9)
Go Ahead Eagles – FC Twente(W11-G9-V11)

Overige feiten

Ajax speelde in de eredivisie thuis 36 keer tegen Vitesse. Dit duel eindigde nog NOOIT in een gelijkspel. De Amsterdammers wonnen 30 keer en 6 maal gingen de drie punten weer mee naar Arnhem. De Arnhemmers waren tot oktober 2020 ook nog zonder thuisoverwinning tegen PSV sinds zij in de Gelredome spelen, maar door een 2-1 thuiszege kwam daar een einde aan.

PSV is daarentegen op dit moment de enige ploeg die een positieve thuisbalans heeft tegen Ajax met 32 zeges, 17 gelijke spelen en 17 verliespartijen. De enige ploeg waartegen FC Emmen een positieve uitbalans heeft, is op bezoek bij FC Utrecht (W2-G0-V1). NEC Nijmegen en FC Volendam hebben op dit moment tegen geen enkele andere eredivisieploeg een positieve balans in uitwedstrijden.

Een hoop van de bovenstaande wedstrijden staan dit seizoen nog op de planning, dus doe er zeker je voordeel mee en versla de bookmakers!

Bookmakers

Lees ook

Speler scoort hattrick
Doelpunten eredivisie per minuut
Nooit gewonnen wedstrijden
Lees alle artikelen
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares