Gokken op voetbal

Hoe werkt gokken op voetbal?

  • Match header module: Select

Gokken op voetbal betreft het voorspellen van het resultaat van een voetbalwedstrijd of het resultaat van een gebeurtenis tijdens die wedstrijd.

Dit kan het uiteindelijke eindresultaat zijn, de uitslag tijdens de rust of een door de bookmaker vooraf vastgestelde gebeurtenis die in het spel plaatsvindt. Alvorens je besluit om te gaan gokken op voetbalwedstrijden is het belangrijk dat je wel over een bepaalde basiskennis beschikt met betrekking tot het wedden op voetbal.

Lees daarom dit artikel aandachtig door en daarna ben je klaar voor je (eerste) online weddenschap.

Begrijp de verschillende soorten weddenschappen

Er zijn verschillende soorten weddenschappen, waaronder enkelvoudige weddenschappen, accumulators, Asian lines en nog veel meer. De enkelvoudige weddenschappen (1x2) zijn de meest eenvoudige, hierbij plaats je een weddenschap op één enkele selectie (wedstrijd of gebeurtenis).

Meervoudige weddenschappen, ook bekend onder de naam accumulators, of acca's stellen je in staat om meerdere selecties te combineren, waardoor je een hogere potentiële uitbetaling kunt krijgen. Asian handicapweddenschappen zetten teams op een voorsprong of op een achterstand om de weddenschap meer uitdagend te maken. Eén van de twee teams begint de wedstrijd dan met een virtuele voorsprong.

Begrijp de kansen

De kansen (ook bekend als odds) die je aangaat, worden bepaald door de bookmakers en vertegenwoordigen hun idee van een gebeurtenis die zich voordoet.

Om te winnen moet je simpelweg gelijk hebben, hoewel er niet zoiets is als een gegarandeerde winnaar. Zelfs als je inzet op de grote favoriet, is een winst nooit gegarandeerd, omdat voetbalwedstrijden (en eigenlijk alle sporten) uiteindelijk te onvoorspelbaar zijn. De odds bepalen hoeveel je kunt winnen met het gokken op voetbaluitslagen.

De Nederlandse bookmakers geven de odds aan als de potentiële uitbetaling inclusief de inzet. Bijvoorbeeld, als de odds op een bepaald resultaat 2.00 zijn, betekent dit dat je bij een inzet van € 10, € 20 zal winnen als je weddenschap succesvol is.

In het buitenland worden odds meestal weergegeven als een fractionele notatie. Bijvoorbeeld 3/1 wat betekent 3 staat tot 1. Bij fractionele notatie geeft het eerste getal aan hoeveel je kunt winnen, terwijl het tweede getal de inzet vertegenwoordigt. Bij een weddenschap met odds van 3/1 betekent dit dat je € 3 zal winnen voor elke € 1 die je inzet.

Over het algemeen geldt dat hoe lager de odds, hoe groter de kans dat een gebeurtenis zal plaatsvinden. Bijvoorbeeld, odds van 1.15 suggereren dat er een grotere kans is dat de gebeurtenis plaatsvindt dan odds van 4.5. Echter, hoe lager de odds, hoe lager ook de verwachte uitbetaling. Simpelweg omdat de kans dat de weddenschap succesvol zal zijn een stuk groter is.

Het begrijpen van odds is een belangrijk aspect van het gokken op voetbal, omdat het je kan helpen bij het nemen beslissingen over welke weddenschap je wilt plaatsen en hoeveel je wilt inzetten.

Slim gokken op voetbal

Om succesvol te wedden op voetbal, is het belangrijk om goed onderzoek te doen. Dit betekent dat je de teams en spelers moet kennen, hun recente (onderlinge) prestaties moet bekijken, evenals de statistieken en trends. Door deze informatie te gebruiken, kun je een beter geïnformeerde beslissing nemen over welke weddenschappen je wilt plaatsen.

Onthoud dat bij het gokken op voetbal geluk en onvoorspelbaarheid ook een rol spelen en dat uitkomsten niet altijd zo zijn als men verwacht. Een rode kaart in de vijfde minuut kan de wedstrijd doen keren. De favoriet kan ineens worden verslagen en de underdog waarvan niemand ooit gedacht had dat hij zou kunnen winnen, kan er toch opeens met de winst vandoor gaan.

Onwaarschijnlijke resultaten zijn niet alleen mogelijk, ze komen zelfs vrij regelmatig voor. We zien dit wekelijks terug in de grote en kleine voetbalcompetities. Wil je succesvol zijn bij het gokken op voetbal, gaat het dan om kennis of kunde? Is het voorspellen van een voetbalwedstrijd geluk of moet je er kennis voor hebben? Daar zijn de meningen nogal over verdeeld. Niemand heeft hier een sluitend antwoord op en er wordt al decennia lang onderzoek naar gedaan.

Slim gokken op voetbal kun je doen door vooraf goed te kijken naar de statistieken tussen clubs. Ook is het zinvol om voorbeschouwingen te lezen zodat je in ieder geval enige voorkennis hebt. Wat je vooral niet moet doen is puur gokken op je gevoel.

Wij proberen je op deze website middels strategische artikelen ook nog eens te voorzien van extra informatie zodat je altijd een weloverwogen keuze kunt maken.

Beheer je bankroll

De term bankroll verwijst naar het totale bedrag dat je beschikbaar hebt om te gebruiken voor weddenschappen. Het is dus het geld dat je hebt gereserveerd voor het online gokken op voetbal.

Het is belangrijk om je bankroll goed te beheren. Dit noemen we bankroll management. Dit is belangrijk omdat de hoogte van je inzet, in verhouding tot de totale grootte van je bankroll, een belangrijke factor is bij het bepalen van je kans om winst te maken op de lange termijn.

We raden je dan ook aan om je bankroll op te splitsen in een aantal eenheden. Elke eenheid dient een klein percentage van je totale bankroll te vertegenwoordigen. Het is bijvoorbeeld een goed idee om maximaal 5% van je totale bankroll in te zetten per weddenschap. Op deze manier zorg je ervoor dat je bankroll niet te snel opgebruikt wordt als je een aantal keren een verliezende weddenschap hebt. Houd in gedachten dat het verliezen van weddenschappen onvermijdelijk is, dus je moet je inzetten dienovereenkomstig beheren.

Het beheren van je bankroll is een essentieel onderdeel van wedden op voetbal en kan je helpen om op de lange termijn winst te maken. Het is ook een goede gewoonte om regelmatig je bankroll te evalueren en eventueel aan te passen als je meer of minder geld beschikbaar hebt om te gebruiken voor weddenschappen.

Zoek de beste odds

Ten slotte is het belangrijk om de beste odds te vinden voor je weddenschappen. Dit betekent dat je verschillende bookmakers moet vergelijken om te zien welke de beste odds biedt voor de weddenschap die je wilt plaatsen. Het vinden van de beste odds kan het verschil maken tussen winst en verlies op de lange termijn.

Voor de meest actuele odds kun je onze pagina's met odds bekijken. Je vind ze onderaan de live score pagina.

Inschrijven bij een bookmaker

Gokken op voetbal in Nederland kan al sinds halverwege de jaren vijftig toen de voetbaltoto door de KNVB werd opgericht. In de jaren zestig nam de overheid deze vorm van gokken over. Met de komst van het internet begin deze eeuw kwamen daar de buitenlandse online wedkantoren bij. In beginsel werd dit gedoogd door de overheid, daarna werd het illegaal verklaard en per 1 oktober 2021 kunnen Nederlanders online ook eindelijk legaal gokken op voetbal.

Inmiddels zijn er diverse bookmakers beschikbaar waar je een online weddenschap kunt plaatsen. Bekijk ons overzicht met legale bookmakers om je in te schrijven.

We hopen dat deze beginnershandleiding je een goede start geeft bij het gokken op voetbal. Onthoud altijd dat verantwoordelijk wedden belangrijk is en dat je je altijd bewust moet zijn van de risico's die gepaard gaan met gokken.

Claim een Free Bet

Lees ook

Meeste minuten op achterstand
Meeste minuten op voorsprong
Unibet logo
Lees alle artikelen
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account