Europees Kampioenschap 2024

09-07-2024 21:00

Voorbeschouwing Spanje – Frankrijk 09-07-2024 (Halve finale)

  • Match header module: Spain vs France 2024-07-09 21:00

In de pronostieken voor dit EK zullen veel volgers Spanje en Frankrijk in de halve finale hebben gezet.

Het zijn toplanden die de beschikking hebben over een uitstekende lichting. Als je puur naar het spel op dit toernooi kijkt, is Spanje de favoriet. De Spanjaarden spelen fris en hebben met Lamine Yamal en Nico Williams twee buitenspelers waar je voor naar het stadion komt.

Alleen in de kwartfinale tegen Duitsland had Spanje het zwaar. De winnende treffer werd pas in de slotminuut van de verlening gemaakt. De andere duels leverden comfortabele zeges op.

De Franse ploeg moet hopen dat het toernooi gewonnen wordt. Anders is de terugkeer naar Frankrijk niet echt prettig. De fans hebben namelijk allesbehalve kunnen smullen van het spel.

Ondanks een ware batterij aan sterren kiest bondscoach Didier Deschamps ervoor om zeer behoudend te spelen. Met als gevolg dat het tegen Nederland (groepsfase), België (achtste finale) en Portugal (kwartfinale) niet om aan te zien was.

Maar Frankrijk staat wel bij de laatste vier en daar gaat het uiteindelijk om.

Weer een saai schaakspel?

De kans bestaat dat het dinsdagavond opnieuw een saai schaakspel gaat worden. De neutrale voetballiefhebber zal op iets anders hopen en ze kunnen best verwend worden.

Spanje speelt tot nu toe niet behoudend. In de ploeg zit zoveel voetbal dat er echt wel wat spektakel kan komen.

De Spanjaarden hebben wel wat schorsingen. Verdedigers Carvajal en Le Normand zijn er niet bij, net als aanvoerder Morata. Pedri komt door een blessure niet in actie en het meespelen van Fabián Ruiz is onzeker.

Frankrijk heeft geen personele problemen, op de gebroken neus van Mbappé na. Het is nog niet het toernooi van de wereldster, maar dat kan snel veranderen.

Spanje speelt tot nu toe het beste spel op dit EK, maar de Franse sterren kun je onmogelijk tot underdog bestempelen.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account