× Alles over wedden op voetbal in binnen- en buitenland, betting exhange, asian handicap en andere spelvormen.

Hoffenheim – Borussia Dortmund 16-12-2016

 • L1Kamsteeg
 • Onderwerp Auteur
 • Offline
 • Senior lid
 • Senior lid
 • Berichten: 129
 • Ontvangen bedankjes 0

Hoffenheim – Borussia Dortmund 16-12-2016 werd gestart door L1Kamsteeg

Vlak voor het ingaan van de winterstop staat er in de Bundesliga nog een uiterst interessant affiche op het programma. Het hoger geplaatste Hoffenheim (vijfde) neemt het in speelweek 15 op tegen Borussia Dortmund, dat zesde staat. Waar Dortmund voorafgaand aan het seizoen werd getipt als voornaamste uitdager van Bayern München, daar gaat alle aandacht eigenlijk uit naar de verrassing van het seizoen RB Leipzig, en Hoffenheim.

De thuisclub is als enige nog ongeslagen dit seizoen (zes winst, acht gelijk), maar treft in BVB een taaie tegenstander. De laatste drie jaargangen werd er niet één keer gewonnen. De laatste keer dat Hoffenheim wel won, was in 2012/13 op de laatste speeldag van het seizoen. In het Signal Iduna Park werd het toen 1-2 voor de bezoekers.

Beide ploegen troffen elkaar 16 keer eerder op het hoogste niveau van Duitsland. Aan die wedstrijden hield Hoffenheim vier zeges en zes remises over. Dortmund won de overige duels. Aan succestrainer Julian Nagelsmann de taak om zijn ploeg opnieuw klaar te stomen om voor de zestiende keer op rij ongeschonden uit de strijd te komen. Opmerkelijk is vooral het feit dat beide ploegen tegen elkaar scoorden in 8 van de laatste 9 ontmoetingen.

Tel daarbij op dat Die Borussen in slechts twee van de 16 Bundesliga-duels met Hoffenheim ‘de nul’ hielden en er ontpopt zich een nog aantrekkelijkere wedstrijd. Van de laatste vijf potten die de blauw-witten afwerkten, eindigden er liefst vier in een gelijkspel. Ook Dortmund speelde gelijk in de laatste twee wedstrijden, waaronder een knappe remise bij Real Madrid (2-2). Dat de club slechts zesde staat is vooral te wijten aan het feit dat er maar één van de laatste vijf uitwedstrijden werd gewonnen (2-5 bij laagvlier Hamburger SV).

Welke kant het in Sinsheim opgaat, valt vooraf dus ook lastig te voorspellen. Gezien de wat zwakkere uitbalans van Borussia Dortmund en de sterke serie die Hoffenheim heeft neergezet, zou het niet onlogisch zijn als deze pot in 1-1 eindigt. Waar gaan jullie voor?
4 jaren 7 maanden geleden #3469

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

 • Berichten: 31
 • Ontvangen bedankjes 2

Beantwoord door FokZee in topic Hoffenheim – Borussia Dortmund 16-12-2016

Goede voorbeschouwing zeg!
Afgaande op jouw informatie kan het haast niet anders dan een gelijkspel worden.
1-1 zou inderdaad goed kunnen. Ik ga voor de 0-0.
4 jaren 7 maanden geleden #3472

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

 • Berichten: 193
 • Ontvangen bedankjes 1

Beantwoord door Godspeed in topic Hoffenheim – Borussia Dortmund 16-12-2016

Inderdaad gelijkspel, 2-2. Mede dankzij de een goed oplettende scheidsrechter!
4 jaren 7 maanden geleden #3478

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

0
Shares