1x2 weddenschap

1x2 Weddenschap

  • Match header module: Select

Hoewel een weddenschap met de naam 1x2 misschien ingewikkeld klinkt, is het eigenlijk vrij eenvoudig. Dit type weddenschap wordt ook wel three-way betting genoemd en wordt alleen gebruikt voor sportevenementen met drie mogelijke eindresultaten: winst, verlies of gelijkspel.


In Nederland worden deze weddenschappen vaak toto weddenschappen of de toto genoemd. Dit vanwege de organisator met dezelfde naam. In werkelijkheid is het slechts één van de vele inzetmogelijkheden bij het wedden op voetbal.

Wat betekent de 1x2?

Met 1x2 weddenschappen heb je de kans om te winnen als een wedstrijd thuis of uit gewonnen wordt, of eindigt in een gelijkspel. De 1 staat voor de thuisoverwinning, de x staat voor een gelijkspel en de 2 staat voor een uitoverwinning. Dit is één van de meest simpele weddenschappen.

Je voorspelling is altijd geldig voor het resultaat van één wedstrijd binnen de reglementaire speeltijd. Dus geen verlengingen.

Voorbeeld 1x2 weddenschap

Je voorspelt dat Feyenoord - Ajax 1-1 wordt en je zet €5 in. Voor een uitslag van een gelijkspel geven de bookmakers een quotering (ook wel odds genoemd) van 2,45. Bij een juiste voorspelling wordt je winstbedrag €5 X 2.45 = €12,25.

Bookmakers geven vaak de voorkeur aan 1x2 weddenschappen, vooral in combinatie met meerdere wedstrijden (accumulators). Een combinatie van meerdere 1x2 weddenschappen geeft je weliswaar een hogere uitbetaling maar de kans op juistheid wordt bij meerdere wedstrijden wel steeds kleiner. Juist dat is hetgeen wat de winst van de bookmakers verhoogd.

Houd je het slechts bij één wedstrijd dan is de kans is groot dat je een mooie winst pakt met de 1x2 weddenschap.

Dubbele kans weddenschap

Het is ook mogelijk om twee van de drie mogelijke uitkomsten te combineren in de zogenaamde dubbele kans weddenschap (double chance). Hierbij kun je ervoor kiezen om in te zetten op 1X, X2 of 12. Dit vertaalt zich in feite in een thuisoverwinning of gelijkspel, gelijkspel of uitoverwinning, en thuisoverwinning of uitoverwinning.

Door twee uitkomsten te combineren, heb je een grotere kans om je weddenschap te winnen. Nadeel hiervan is natuurlijk dat dit een lagere uitbetaling oplevert dan de normale 1X2 weddenschap.

Voetbal is de meest voor de hand liggende sport die gebruikmaakt van de 1x2 weddenschappen, maar het is zeker niet de enige. Veel bookmakers bieden dit aan voor elke teamsport die de mogelijke resultaten heeft van een thuisoverwinning, uitoverwinning of gelijkspel. Daarom worden sporten zoals cricket, rugby en zelfs hockey ook steeds populairder bij het afsluiten van 1X2 weddenschappen.

6x € 10 Free Bets bij Jacks.nl

Probeer dit type weddenschap eens uit bij je volgende inzet. Bij Jacks.nl kun je oa. wedden op '3 way handicap', 'Asian Lines' en natuurlijk ook op '1x2 weddenschappen'.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Meld je aan en ontvang diverse free bets ter waarde van € 10. Stort je €50 of meer dan ontvang je zelfs 6x een €10 free bet!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Ga naar Jacks.nl

Claim een Free Bet

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account