3 Way Handicap

3 Way Handicap

Net als bij de Asian Handicap begint één van de twee teams de wedstrijd met een virtuele voorsprong. Bij de 3-way handicap wordt deze voorsprong altijd uitgedrukt in hele doelpunten.

3 Way Handicap uitleg

Dit type weddenschap uitleggen is het makkelijkst via een aantal praktijkvoorbeelden.

Hieronder een voorbeeld van de 3 way handicap zoals deze beschikbaar is bij Unibet. Voor de wedstrijd van NEC Nijmegen tegen Roda JC zijn de 3-way handicap weddenschappen als volgt:

3 Way Handicap Unibet

Voorbeeld 1

Je kiest voor Starts 1-0 - NEC Nijmegen. De uitslag wordt 0-3 voor Roda JC.

Wanneer je kiest voor één doelpunt voorsprong voor NEC Nijmegen en de wedstrijd eindigt in 0-3, heeft Roda JC de wedstrijd volgens deze 3 way handicap met een score van 1-3 in zijn voordeel beslist. Roda JC wint deze wedstrijd en je verliest dus deze weddenschap.

Nog een voorbeeld, maar deze keer met een andere handicap en een andere einduitslag.

Voorbeeld 2

Je kiest voor Starts 0-1 - Draw. De uitslag wordt 1-0 voor NEC Nijmegen.

Nu wordt er gekozen voor een virtuele voorsprong van één doelpunt voor Roda JC. NEC Nijmegen komt één keer tot scoren en wint daarmee de wedstrijd.

De handicap weddenschap zegt echter iets anders namelijk dat deze wedstrijd in een 1-1 gelijkspel is geëindigd. Beide teams hebben namelijk een doelpunt gescoord. NEC Nijmegen tijdens de wedstrijd en Roda JC begon de wedstrijd met virtueel doelpunt. Hiermee is de eindstand dus 1-1 en win je de weddenschap.

Tot slot nog een laatste 3 way handicap voorbeeld.

Voorbeeld 3

Je kiest voor Starts 2-0 - NEC Nijmegen. De uitslag wordt 0-1 voor Roda JC.

Wanneer je kiest voor twee doelpunten voorsprong voor NEC Nijmegen en de wedstrijd eindigt in 0-1 voor Roda JC, wordt NEC Nijmegen gezien als de winnaar van deze wedstrijd met 2-1. Dit ondanks het feit dat ze de wedstrijd daadwerkelijk verloren hebben. Je wint dus deze weddenschap.

Dit geeft ook aan dat als je dit type weddenschappen speelt je deze kunt winnen ondanks dat het team waar je op ingezet heeft de wedstrijd verliest. Voor het omgekeerde geldt hetzelfde, het team waar je op ingezet heeft wint de wedstrijd maar toch verlies je jouw handicap weddenschap. Dit kan verwarrend zijn, zeker voor beginners.

6x € 10 Free Bets bij Jacks.nl

Probeer dit type weddenschap eens uit bij je volgende inzet. Bij Jacks.nl kun je oa. wedden op '3 way handicap', 'Asian Lines' en natuurlijk ook op '1x2 weddenschappen'.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Meld je aan en ontvang diverse free bets ter waarde van € 10. Stort je €50 of meer dan ontvang je zelfs 6x een €10 free bet!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Ga naar Jacks.nl

Claim een Free Bet

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account