Inloggen
x
of
x
Registreren
x
of

Tipbet
× Alles over wedden op voetbal in binnen- en buitenland, betting exhange, asian handicap en andere spelvormen.

Australië – Saoedi-Arabië 08-06-2017

  • L1Kamsteeg
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Senior Member
  • Senior Member
Meer
2 jaren 1 maand geleden #3792 door L1Kamsteeg
Australië – Saoedi-Arabië 08-06-2017 werd gestart door L1Kamsteeg
Weer eens wat anders: een voorbeschouwing op een duel uit de WK-kwalificatiereeks uit Azië. Daar trapt het Saoedi-Arabië van trainer Bert van Marwijk namelijk af voor een misschien wel historische wedstrijd. Na zeven partijen bezetten de Saoedi’s knap de tweede plek in Poule B, met een gelijk aantal punten als Japan (16). Australië, gecoacht door Ante Postecoglou, staat derde en heeft ook drie punten minder.

Met nog drie poulefasewedstrijden op het programma, hoopt Van Marwijk zijn land voor het eerst sinds 2006 weer naar een WK-eindronde te loodsen. De nummers één en twee plaatsen zich direct voor het wereldkampioenschap in Rusland; de nummer drie is genoodzaakt om play-offs te spelen. Eind vorig jaar eindigde het heenduel tussen beide landen in een 2-2 gelijkspel. Trent Sainsbury (ex-PEC Zwolle) en Tomi Juric (ex-Roda JC) verzorgden de goals voor The Soccerroos.

In het verleden kwamen Saoedi-Arabië en Australië elkaar 7 keer eerder tegen. Vier keer won Australië, twee maal werd het gelijk en pas één keer wonnen de groenwitten. Wat opvalt is dat beide landen in hun laatste vier interlands tegen elkaar tot scoren kwamen en dat er steeds minstens vier doelpunten in totaal vielen. Opmerkelijk genoeg is het wel Australië dat als enige land nog zonder verlies is in Groep B, terwijl Saoedi-Arabië de minste goals (5) tegen kreeg.

Hoewel de selectie van Van Marwijk weinig grote namen herbergt, lijkt hij wel een degelijke ploeg op te kunnen stellen. Van de laatste 19 interlands ging er namelijk maar één verloren. Dat was eind november, toen Japan met 2-1 te sterk plek. Australië speelde liefst vier van de laatste vijf interlands gelijk en heeft enkel baat bij een zege. Dat belooft dus wederom een (doelpunten)spektakel te worden. Net als in het heenduel houd ik hem op 2-2. Een prima uitgangspositie voor Van Marwijk om er in Rusland bij te zijn met zijn Saoedi-Arabië. Jullie?

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
2 jaren 1 maand geleden #3794 door Godspeed
Beantwoord door Godspeed in topic Australië – Saoedi-Arabië 08-06-2017
Gezien het feit dat het ramadan is en de Australische ploeg fysiek sterker is verwacht ik een overwinning voor Australie.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
2 jaren 1 maand geleden #3796 door HaaiHaai
Beantwoord door HaaiHaai in topic Australië – Saoedi-Arabië 08-06-2017
3-2 voor Australie en geen minuut stilte bij de Saudi's wat een schande!!

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.