Draw No Bet

Draw No Bet

Draw No Bet is een type weddenschap dat tegenwoordig door de meeste online bookmakers wordt aangeboden. De opzet is vrij eenvoudig, het is een weddenschap waarbij je je inzet terugkrijgt indien de wedstrijd eindigt in een gelijkspel.

Je maakt geen winst maar ook geen verlies bij deze vorm van voetbalweddenschappen. In het Nederlands noemen we deze weddenschap ook wel: ongeldig bij gelijkspel.

Hoe werkt de Draw No Bet weddenschap?

In feite biedt de Draw No Bet weddenschap je de kans om in te zetten op een team om een wedstrijd te winnen, wetende dat je je inzet terugkrijgt als de wedstrijd eindigt in een gelijkspel.

Hoewel de odds voor dit type weddenschappen lager zullen zijn dan wanneer je alleen inzet op een team om te winnen (bij een 1X2 weddenschap), heb je wel minder kans om je geld te verliezen.

Als je inzet op het thuisteam via een 1X2 weddenschap en dit team wint, win jij ook. Als de wedstrijd echter eindigt in gelijkspel, verlies je je geld. Terwijl, als je inzet op het thuisteam via een Draw No Bet weddenschap en de wedstrijd eindigt in een gelijkspel, je de inzet van je weddenschap altijd nog terugkrijgt.

Dit betekent dat je een verzekering hebt tegen bijvoorbeeld; een doelpunt in de blessuretijd, slechte scheidstrechterbeslissingen of andere rode kaarten die de wedstrijd kunnen beïnvloeden. Natuurlijk verlies je nog steeds je weddenschap als het uitspelende team de wedstrijd wint.

Een voorbeeld

We gebruiken een willekeurige wedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid met fictieve odds om uit te leggen hoe de Draw No Bet werkt. De kansen voor een overwinning van Real Madrid zijn op 4,25 gezet, de kans dat FC Barcelona wint op 1,80 en een gelijkspel staat op 4,00. We rekenen voor het gemak met een inleg van €100. (Let op: zorg ervoor dat je nooit meer inzet dan dat je bereid bent om te verliezen!)

Bij bovenstaande notering betekent dit dat als je €100 op FC Barcelona inzet, je €180 terugkrijgt als FC Barcelona de wedstrijd wint. Je bent echter je inleg kwijt als de wedstrijd eindigt in een gelijkspel.

De optie Draw No Bet biedt je nu een verzekering aan tegen de uitkomst van een gelijkspel maar wel tegen lagere odds.

Bij dit type weddenschap zijn de odds 3,20 voor Real Madrid om te winnen en 1,35 voor een overwinning van FC Barcelona.

Als je inzet op FC Barcelona met deze odds, dan zul je bij een inzet van €100 nu €135 terugkrijgen bij winst van FC Barcelona. Dat is een aanzienlijk lager dan het rendement bij een 1X2 weddenschap, maar met deze weddenschap krijg je wel je €100 terug als het een gelijkspel wordt.

Wat als een bookmaker Draw No Bet niet aanbiedt?

Als, om welke reden dan ook, de bookmaker die je gebruikt geen Draw No Bet weddenschappen aanbiedt, kun je de weddenschap altijd nog zelf maken.

Om dit te doen, deel je de totale inzet door de odds die je zou krijgen bij een gelijkspel. De uitkomst van deze som is het bedrag in dat je dient in te zetten.

Deel je de inzet (€100) door de odds van een gelijkspel (4), dan komt daar 25 uit. Plaats dit bedrag op een gelijkspel en je krijgt je €100 weer terug als de wedstrijd ook eindigt in een gelijkspel.

Het overige bedrag van €75 (100 -/- 25) zet je vervolgens in op een overwinning van FC Barcelona. Bij de notering van 1,80 levert dit je ook weer precies €135 op.

Zoals eerder aangegeven, krijg je nog steeds niets terug als Real Madrid de wedstrijd wint.

Draw No Bet vs Double Chance

Als je bookmaker de Draw No Bet weddenschap niet aanbiedt en je hebt geen tijd om de inzet zelf uit te werken om je eigen weddenschap te creëren, is er een nog ander alternatief.

Bij de meeste bookmakers kun je ook terecht voor een weddenschap met dubbele kans. Deze kun je terugvinden onder de noemer Double Chance. Bij dit type weddenschap wed je zowel op winst/gelijkspel of op verlies/gelijkspel.

Omdat je bij de Double Chance weddenschap op twee resultaten wedt, levert dit je in beide gevallen ook een winnende weddenschap op. Om deze reden worden de odds voor dit type weddenschappen aangeboden tegen een lagere notering. Met de bovenstaande wedstrijd, zou je dan bijvoorbeeld odds van 1,23 op FC Barcelona krijgen om te winnen of voor een gelijkspel.

€50 aan Free Bets bij Unibet

Probeer dit type weddenschap eens uit bij je volgende inzet. Bij Unibet kun je oa. wedden op 'draw no bet, 'beide teams scoren' of 'correcte score'.

Heb je nog geen account bij Unibet? Met de welkomstbonus kan je met jouw eerste storting 100% aan free bets verdienen. Tot een max. van maar liefst 5 free bets ter waarde van €10 per stuk!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Ga naar Unibet

Claim een Free Bet

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account