Head to head weddenschap

Head To Head

De head to head weddenschap (h2h) wordt ook wel two-way betting genoemd. Deze benaming verwijst naar de mogelijkheid om een ​​weddenschap te plaatsen waarbij de uitkomst slechts twee opties heeft. Net zoals bij een drievoudige weddenschap (1x2 weddenschappen) gok je op de uitkomst van een wedstrijd.


De wedstrijd zelf hoeft echter niet noodzakelijkerwijs een wedstrijd te zijn tussen twee teams, dit kunnen ook twee spelers uit een team zijn. Zolang het een weddenschap betreft tussen twee tegenstanders met maar twee mogelijke uitkomsten, spreken we van een head to head weddenschap. Bij dit type weddenschap gok je dus alleen op winst of verlies.

Bij welke sporten worden h2h weddenschappen gebruikt?

Dergelijke weddenschappen worden gebruikt tussen bijvoorbeeld twee Formule 1-coureurs, darters of tennissers. Of de voorspelling dat één van twee voetbalteams verder komt in de race om het kampioenschap. Of je wedt op twee individuele voetballers, waarbij de uitkomst zal zijn dat de ene speler in een wedstrijd meer goals scoort dan de ander.

Vooral interessant zijn de individuele sporten en dan vooral die met een race. Een voorbeeld zijn motorsporten, zoals Formule 1, Moto GP of Nascar. Opties zouden zijn om te voorspellen welke van de twee coureurs als eerste zal eindigen, maar ook om te wedden op het ene raceteam tegen het andere raceteam.

Paardenraces is een andere sport waar dit type weddenschap zeer populair is. Je kiest simpelweg welke van de twee paarden als eerste over de finish komt. Het is eenvoudig en biedt vaak een goede prijs.

Head to head weddenschappen zijn ook beschikbaar voor rugby, alpineskiën, tennis en worden ook steeds populairder bij het wedden op voetbal.

Is wedden op head to head winstgevend?

Het antwoord daarop is "het hangt ervan af". H2H weddenschappen zijn eenvoudig en in tegenstelling tot weddenschappen op half time/full time, zijn er dus slechts twee mogelijke resultaten. Dit maakt het voor iedereen toegankelijk, maar het reduceert ook het risico tot een beheersbaar niveau.

Samenvattend is de h2h weddenschap een eenvoudig soort weddenschap die geschikt is voor zelfs de meest onervaren gokkers.

Aan de andere kant kunnen dit type weddenschappen hebben vaak wel zeer lage odds. Hierdoor ze minder lucratief zijn dan de meer risicovolle weddenschappen.

€50 aan Free Bets bij Bet365

Probeer dit type weddenschap eens uit bij je volgende inzet. Bij Bet365 kun je oa. wedden op 'schoten' en 'schoten op doel' per team of per speler, 'beide teams scoren' of 'meer/minder doelpunten'.

Heb je nog geen account bij Bet365? Bij een storting van €10 of meer krijg je €50 aan gratis weddenschappen!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Ga naar Bet365

Claim een Free Bet

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account