Inloggen
x
of
x
x
Registreren
x
of

Head To Head

Head to Head
De head to head weddenschap (h2h) wordt ook wel two-way betting genoemd. Deze benaming verwijst naar de mogelijkheid om een ​​weddenschap te plaatsen waarbij de uitkomst slechts twee mogelijkheden heeft. Net zoals bij een standaard drievoudige weddenschap (1x2 weddenschappen) gok je op de uitkomst van een wedstrijd, terwijl de wedstrijd zelf niet noodzakelijkerwijs alleen een wedstrijd met twee teams hoeft te zijn. Je gokt bij de head to head weddenschap dus alleen op winnen of verliezen.

Dit type weddenschappen worden gebruikt bij een weddenschap tussen bijvoorbeeld twee Formule 1-coureurs of twee tennissers. Je kunt wedden op één van de twee voetbalteams die verder komen in de race om het kampioenschap. Of op twee voetbalspelers, waarbij de ene meer goals scoort dan de andere.

Samenvattend is de h2h weddenschap een eenvoudig soort weddenschap die toegankelijk is voor zelfs de meest onervaren gokkers.

Bij welke sporten worden h2h weddenschappen gebruikt?

Vooral interessant zijn de individuele sporten en dan vooral die met een race. Een voorbeeld zijn motorsporten, zoals Formule 1, Moto GP of Nascar. Opties zouden zijn om te voorspellen welke van de twee coureurs als eerste zal eindigen, maar ook om te wedden op het ene raceteam tegen het andere raceteam.

Paardenraces is een andere sport waar dit type weddenschap zeer populair is. Je kiest simpelweg welke van de twee paarden als eerste over de finish komt. Het is eenvoudig en biedt vaak een goede prijs. Dit type weddenschappen zijn ook beschikbaar voor rugby, alpineskiën, tennis en worden ook steeds populairder bij het wedden op voetbal.

Is wedden op head to head winstgevend?

Het antwoord daarop is "het hangt ervan af". H2H weddenschappen zijn eenvoudig en in tegenstelling tot weddenschappen op half time/full time, zijn er dus slechts twee mogelijke resultaten. Dit maakt het voor iedereen toegankelijk, maar het reduceert ook het risico tot een beheersbaar niveau.

Aan de andere kant kunnen dit type weddenschappen zeer lage odds hebben, waardoor ze minder lucratief zijn dan de meer risicovolle weddenschappen.