Inloggen
x
of
x
x
Registreren
x
of

Wedstrategie

Een overzicht van populaire online voetbalweddenschappen

Enkelvoudige weddenschappen (head-to-head)

De enkelvoudige weddenschap, ook wel head-to-head of 1X2 genoemd, is de meest simpele weddenschap. Hierbij voorspel je het resultaat van één wedstrijd binnen de reglementaire speeltijd. Dus geen verlengingen. Of je voorspeldt de zege van de thuisploeg (de 1), of je voorspeldt de zege van de bezoekers (de 2), of je voorspeldt een gelijkspel (de X).

Voorbeeld: Je voorspelt dat Feyenoord - Ajax 1-1 wordt en je zet € 5 in. Voor een uitslag van 1 -1 geven de bookmakers een quotering (ook wel odds genoemd) van 2,45. Bij een juiste voorspelling wordt je winstbedrag € 5 X 2.45 = € 12,25

Meervoudige weddenschappen (combi)

Indien je een combinatie van meerdere head-to-head weddenschappen wilt spelen spreken we over combi weddenschappen. Je speelt dan op gecombineerde resultaten van meerdere wedstrijden. Sommige bookmakers hanteren een minimum aantal wedstrijden (denk aan de Nederlandse toto) maar bij de meeste bookmakers kun je al een meervoudige weddenschap afsluiten over twee verschillende wedstrijden.

Voorbeeld: Je voorspelt dat Feyenoord - Ajax 1-1 wordt en daarnaast voorspel je ook nog eens dat PSV - AZ 0 - 1 wordt. De bookmakers geven voor een gelijkspel van Feyenoord en Ajax een quotering van 2,45 en voor winst van AZ op PSV een quotering van 3,25. Op deze meervoudige weddenschap zet totaal € 5 in. Bij een juiste voorspelling wordt je winstbedrag € 5 X 2.45 X 3,25 = € 39,81

Asian Handicap

De Asian Handicap is een vorm van wedden waarbij één team een virtuele voorsprong krijgt ten opzichte van het andere team. Dit kan een voorsprong zijn van een 1/4 doelpunt, 1/2 doelpunt, 3/4 doelpunt, 1 doelpunt, 1 1/4 doelpunt, etc. Alleen de thuisspelende of uitspelende ploeg kan bij dit type weddenschap de wedstrijd winnen. De mogelijkheid van een gelijkspel is hierbij uitgesloten. Eindigt de wedstrijd in een gelijkspel dan krijg je de inzet terug. Hier is echter een uitzondering op, lees meer over deze weddenschap op onze Asian handicap pagina.

3 Way Handicap

De 3 Way Handicap is een variant op de Asian Handicap. Dit type weddenschap is echter minder voordelig omdat in tegenstelling tot de Asian Handicap een gelijkspel ook tot de mogelijkheden behoort. Eén van de twee teams begint met een 1-0 achterstand en vervolgens kun je de weddenschap afsluiten op winst voor de thuisploeg, winst voor de uitspelende ploeg of een gelijkspel.

Betting Exchange

Betting Exchange kun je vergelijken met een soort van marktplaats waarbij twee of meer partijen met tegengestelde uitkomsten op een wedstrijd tegen elkaar kunnen wedden. Dus je wedt hier niet tegen de bookmaker maar tegen een andere gokker of meerdere gokkers. Groot voordeel van dit type weddenschappen is dat er betere noteringen te verkrijgen zijn. Voor een uitgebreide uitleg over Betting Exchange weddenschappen kun je onze Betting Exchange pagina raadplegen.

Draw No Bet

Draw No Bet is een type weddenschap dat tegenwoordig door de meeste online bookmakers wordt aangeboden. De opzet is vrij eenvoudig, het is een weddenschap waarbij je de inzet terugkrijgt indien de wedstrijd eindigt in een gelijkspel. Geen winst, geen verlies dus. Lees meer over deze weddenschap op onze Draw No Bet pagina.

Rust-Eindstand

Bij Rust-Eindstand weddenschappen probeer je te voorspellen wat het resultaat van de wedstrijd tijdens de rust EN op het einde van de wedstrijd is. Bij de meeste bookmakers kun je wedden op een ‘Rust-Eindstand’ als een single weddenschap of deze combineren in een multiple combinatie.

Over/Under weddenschappen

Bij Over/Under weddenschappen probeer je te voorspellen of een bepaalde ploeg meer of minder haalt dan het voorafgestelde criterium. Vaak worden dit soort weddenschappen aangeboden om het aantal doelpunten of het aantal corners tijdens een wedstrijd te voorspellen. Over/Under weddenschappen vormen vaak de basis voor zgn. "Free Risk Bets". Regelmatig verschillen de qoutes van de bookmakers zodanig dat het niet uitmaakt of je op de Over of Under situatie wedt. Bij een dergelijke combinatie win je altijd. Lees hier een uitgebreid artikel over "Under/Over Goals"

Daarnaast bestaan er nog tal van andere voetbalweddenschappen zoals het voorspellen van de eerste doelpuntenmaker, het aantal gemaakte doelpunten tijdens een wedstrijd, het aantal rode of gele kaarten tijdens een wedstrijd etc.