Wedden op Voetbal

Wedden op Voetbal

Ben je nieuw bent in de wereld van het wedden op voetbal en wil je graag eens een gokje wagen? Dan ben je hier op de juiste plaats. Op deze pagina leren we je alle basisprincipes van het inzetten op voetbalwedstrijden. We zorgen ervoor dat je op het goede spoor zit vanaf het moment dat je je eerste inzet plaatst.

Als je het gevoel hebt dat je er meteen in wilt duiken, hieronder een aantal van de meest gespeelde type voetbalweddenschappen. We omschrijven elk type weddenschap in het kort met daarbij een link naar een meer gedetailleerde uitleg over dit type weddenschap. Deze artikelen zijn zeker de moeite waard om te lezen, mede omdat we onze uitleg hier op deze pagina zo eenvoudig mogelijk houden.

1x2 weddenschappen

De 1x2 weddenschap is één van de meest simpele weddenschappen. Hierbij voorspel je het resultaat van één wedstrijd binnen de reglementaire speeltijd. Dus geen verlengingen. Of je voorspelt de zege van de thuisploeg (de 1), of je voorspelt de zege van de bezoekers (de 2), of je voorspelt een gelijkspel (de X). Klinkt simpel en dat is het ook. Lees meer over de 1x2 weddenschap.

3 Way Handicap

De 3 Way Handicap is een variant op de Asian Handicap. Dit type weddenschap is echter minder voordelig omdat in tegenstelling tot de Asian Handicap een gelijkspel ook tot de mogelijkheden behoort. Eén van de twee teams begint met een virtuele voorsprong of achterstand van één doelpunt en vervolgens kun je de weddenschap afsluiten op winst voor de thuisploeg, winst voor de uitspelende ploeg of een gelijkspel. Bekijk een aantal 3 way handicap voorbeelden.

Asian Handicap

De Asian Handicap is een vorm van wedden waarbij één team een virtuele voorsprong krijgt ten opzichte van het andere team. Dit kan een voorsprong zijn van een 1/4 doelpunt, 1/2 doelpunt, 3/4 doelpunt, 1 doelpunt, 1 1/4 doelpunt, etc. Alleen de thuisspelende of uitspelende ploeg kan bij dit type weddenschap de wedstrijd winnen.

De mogelijkheid van een gelijkspel is hierbij uitgesloten. Eindigt de wedstrijd in een gelijkspel dan krijg je de inzet terug. Hier is echter een uitzondering op. Lees meer over deze weddenschap op onze Asian handicap pagina.

Betting Exchange

Betting Exchange kun je vergelijken met een soort van marktplaats waarbij twee of meer partijen met tegengestelde uitkomsten op een wedstrijd tegen elkaar kunnen wedden. Dus je wedt hier niet tegen de bookmaker maar tegen een andere gokker of meerdere gokkers. Groot voordeel van een exchange is dat er betere noteringen te verkrijgen zijn. Voor een uitgebreide uitleg hierover kun je onze betting exchange pagina raadplegen.

Both Teams To Score

Both teams to score weddenschappen zijn één van de populairste weddenschappen onder gokkers. Bij iedere bookmaker behoort het inzetten op dit type weddenschap tegenwoordig tot de mogelijkheden. Vind je het lastig om een winnaar of verliezer te voorspellen? Dan kun je kiezen uit de optie of beide teams wel of niet tot scoren komen gedurende de wedstrijd. Lees meer hierover op onze Both teams to score pagina.

Correcte Score

Correcte weddenschappen zijn een populaire manier om op voetbalwedstrijden te wedden. Dit type weddenschap is vrij eenvoudig, je selecteert de juiste score en als de score aan het einde van de wedstrijd overeenkomt met je voorspelling, ben je een winnaar. Maar is dit ook echt zo eenvoudig en welke resultaten komen dan het vaakst voor? Lees er meer over in ons artikel Correcte Score.

Draw No Bet

Draw No Bet is een type weddenschap dat tegenwoordig door de meeste online bookmakers wordt aangeboden. De opzet is vrij eenvoudig, het is een weddenschap waarbij je de inzet terugkrijgt indien de wedstrijd eindigt in een gelijkspel. Geen winst, geen verlies dus. Lees meer over deze weddenschap op onze Draw No Bet pagina.

Head to Head

De Head To Head weddenschap (h2h) wordt ook wel two-way betting genoemd. Deze benaming verwijst naar de mogelijkheid om een ​​weddenschap te plaatsen waarbij de uitkomst slechts twee mogelijkheden heeft. Je gokt bij dit type weddenschap op een uitkomst welke alleen winst of verlies betekent. Lees hier meer over de Head To Head weddenschap.

Half Time/Full Time

Bij Half Time/Full Time weddenschappen probeer je te voorspellen wat het resultaat van de wedstrijd tijdens de rust EN op het einde van de wedstrijd is. Bij de meeste bookmakers kun je wedden op een ‘Rust-Eindstand’ als een single weddenschap of deze combineren in een meervoudige combinatie (accumulator).

Over/Under weddenschappen

Bij Over/Under weddenschappen probeer je te voorspellen of een bepaalde ploeg meer of minder haalt dan het vooraf gestelde criterium. Vaak worden dit soort weddenschappen aangeboden om het aantal doelpunten of het aantal corners tijdens een wedstrijd te voorspellen.

Over/Under weddenschappen vormen vaak de basis voor zgn. "Free Risk Bets". Regelmatig verschillen de odds van de bookmakers zodanig dat het niet uitmaakt of je op de Over of Under situatie wedt. Bij een dergelijke combinatie win je altijd. Lees ons uitgebreide artikel over "Under/Over Goals".

Schoten/Schoten op doel

Johan Cruijff zei ooit: "Je moet schieten om te scoren" en daar had hij natuurlijk helemaal gelijk in. Inzetten op totaal aantal schoten per club of speler en het totaal aantal schoten op doel per club op speler is een populaire inzetmogelijkheid onder spelers. Je bepaalt of er meer of minder geschoten wordt dan de aantallen die de bookmaker in dit type weddenschap neerzet.

De statistieken over het aantal schoten (op doel) in een wedstrijd krijg je van ons (per club) op een presenteerblaadje. Aan de hand de statistieken over alle eredivisieduels in de laatste vijf jaar kun je terugvinden hoe vaak een team gemiddeld op doel schiet tijdens een wedstrijd.

Daarnaast bestaan er nog tal van andere voetbalweddenschappen zoals het voorspellen van de (eerste) doelpuntenmaker, het aantal gemaakte doelpunten tijdens een wedstrijd, het aantal rode of gele kaarten tijdens een wedstrijd etc.

Bookmakers

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares