Voorbeschouwing België - Japan (02-07-2018)

België - Japan

België werd de winnaar van groep G in de eerste ronde van het WK in Rusland. Een knappe prestatie die werd geboekt door een overwinning op Engeland dat gewoon goed tweede werd. Een prachtige goal van Januzaj zorgde voor de beslissing. Overigens maakte de Belgen in de twee voorgaande wedstrijden meer indruk. Een uitstekend spelende Mertens en een makkelijk scorende Lukaku waren een lust voor het oog. Overigens was het nog de vraag of België wel eerste wilde worden in de groep. Maar nu dat onomkeerbaar is, wacht in de achtste finale het Japanse elftal op onze zuiderburen.

Het Japanse elftal zal geen hele grote horde zijn voor de Belgen. De Aziaten werden op het WK 2018 prima tweede in groep H, maar echt indrukwekkend was het allemaal niet. Japan speelde weliswaar met goed intenties, maar komt simpelweg kwaliteit te kort om een grote rol van betekenis te spelen op het wereldkampioenschap voetbal in Rusland.

Dus moet België zich kunnen plaatsen. Tegen Engeland speelde de B-ploeg. Dat zal in de volgende ronde niet meer gebeuren. Dan is het “voor het eggie” en moeten de grote jongens als Debruijne, Lukaku en Mertens op scherp staan.

Wij denken dat het dan wel lukt. België – Japan: 2-0.
0
Shares