Voorbeschouwing België – Tunesië (23-06-2018)

België – Tunesië

De voorbereiding van België op het WK in Rusland was niet optimaal. Eerst was er de veelbesproken toestand rondom de matrassen waardoor de selectie van België voor het WK 2018 eerder bekend was dan bondscoach Roberto Martinez had gewild, en daarna kwam er kritiek op het afvallen van Radja Nainggolan. En zijn afwezigheid is natuurlijk ook opmerkelijk. In de serie A behaalt de aanvaller wekelijks een hoog niveau met AS Roma en bovendien kan hij met zijn actie een wedstrijd openbreken. Daar zou dus wel eens meer kunnen spelen dan alleen een sportieve reden.

Desalniettemin hebben onze zuiderburen nog steeds een hele goede selectie met mannen als Dries Mertens, Kevin Debruyne, Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen, Romelu Lukaku en Eden Hazard. Het zal in elk geval genoeg zijn op groep G te overleven want België begon stroef maar won overtuigend met 3-0 van Panama, maar daarna…

Eerst maar eens de wedstrijd tegen Tunesië afwachten. Het Afrikaanse land heeft met Sadok Sassi een recordinternational in huis. Het is de vijfde WK-deelname van de Tunesiërs die vaak een grote schare enthousiaste fans mee weten te brengen. Dat is leuk, maar voetballend gezien levert het land over het algemeen geen indrukwekkende prestaties. In Rusland is de verwachting rondom het elftal van Nabil Maaloul dan ook niet hooggespannen ondanks de goede tegenstand die de Tunesiërs tegen Engeland in de eerste wedstrijd wisten vol te houden.

België is met genoemde wereldsterren natuurlijk favoriet. Dat weten ze zelf ook. Een garantie voor de overwinning is dit echter niet.

Dit kan zomaar gelijkspel worden: 1-1.
0
Shares