Voorbeschouwing Brazilië – België (06-07-2018)

Brazilië – België

Hoewel Brazilië op het WK 2018 nog geen grootse indruk maakt, herbergt het land nog altijd veel kwaliteit. De grote man in de Zuid-Amerikaanse land in nog altijd Neymar. Hoewel de aanvaller altijd omstreden lijkt te zijn, was hij tegen Mexico toch de belangrijke man met uitstekend spel en de eerste goal in de eenenvijftigste minuut. Gemakkelijk ging het niet tegen de Mexicanen, maar uiteindelijk behaalde Brazilië toch de kwartfinales van het WK in Rusland.

In die kwartfinale is België de tegenstander. Het had niet veel gescheeld of Japan had de plek van België tegen Brazilië ingenomen. Want hoewel België in de eerste helft nadrukkelijker aanwezig was, kwam het in de tweede helft op een 2-0 achterstand. Toch toonden onze zuiderburen veerkracht door tweemaal te scoren. Juist toen de hele wereld zich op aan het maken was voor de verlenging, was het Nacer Chadli die in de vierennegentigste minuut toesloeg en België naar de kwartfinales schoot.

In de eerste ronde maakte België indruk met goed spel, dat kan van Brazilië niet gezegd worden. Maar: Brazilië is altijd onberekenbaar. Toch denken wij dat België op een goede dag kan winnen van Brazilië.

Op een slechte dag echter… wij voorspellen een stuntje: 0-1.
0
Shares