Voorbeschouwing Brazilië – Costa Rica (22-06-2018)

Brazilië – Costa Rica

Op 23 juni nemen in groep E van het WK 2018 Brazilië en Costa Rica het tegen elkaar op. Brazilië was vier jaar geleden nog gastheer van het wereldkampioenschap, maar blameerde zich in eigen huis door een pak slaag te krijgen van Duitsland en later in de strijd om de derde en vierde plek te verliezen van het oranje van Louis van Gaal. Toch hebben de Brazilianen op papier weer een fantastisch elftal op de been weten te krijgen voor het WK in Rusland.

Grote ster is natuurlijk Neymar. Het superidool heeft voor het WK in Rusland een herstelperiode gehad en de verwachting is dat hij topfit aan de aftrap zal verschijnen.

Costa Rica begint een serieus voetballand te worden. Vier jaar geleden maakten ze het Nederland knap lastig en op het WK 2018 hebben ze de beschikking over goede spelers als Navas, Ruiz en Borges. In groep E is Brazilië wel favoriet, maar Zwitserland en Servië zijn gewaarschuwd.

Op papier is Brazilië de sterkere ploeg. Natuurlijk kan een bal raar rollen, maar wij hebben veel vertrouwen in de balcontrole van Neymar, Casemiro en al die anderen.

Daarom denken wij dat Brazilië wint met 2-0.
0
Shares