Voorbeschouwing Brazilië – Mexico (02-07-2018)

Brazilië – Mexico

Brazilië is één van de favorieten voor de eindoverwinning op het WK 2018. Maar tot nu toe valt het allemaal een beetje tegen. Het is bij de Zuid-Amerikanen allemaal nogal mat. Natuurlijk kan een leek nog zien dat de kwaliteit er vanaf druipt, maar de samba is nog ver te zoeken bij Brazilië. Neymar en co hebben zich vooral geprofileerd als zeikerdjes en missen de rotzakken die elk topteam nodig heeft. De man die met een grijns op zijn gezicht iemand onderuit schoffelt of niet vies is van het vuile werk op het middenveld. Wij hebben hem nog niet gesignaleerd bij Brazilië.

Mexico heeft dat soort spelers wel, maar die missen natuurlijk weer de pure kwaliteit die de opponent van de volgende ronde wel heeft. Uitzondering is Lozano. Hij zal na het WK in Rusland waarschijnlijk niet meer voor PSV spelen. De echte top heeft hem ontdekt.

Mexico kan dus scoren en creatief zijn en heeft iets onverzettelijks. Deze wedstrijd is nog geen uitgemaakte zaak. Als Brazilië niet snel tot scoren komt wordt het een lange avond met een taai Mexico. Leuk wordt het dan niet, spannend des te meer.

Na negentig minuten kan het zomaar 0-0 zijn. En in de verlenging of penaltyreeks kan van alles gebeuren.
0
Shares