Voorbeschouwing Denemarken – Frankrijk (26-06-2018)

Denemarken – Frankrijk

Denemarken speelde op het WK 2018 in Rusland tot op heden twee aardige wedstrijden waarin eenmaal gewonnen werd en er een keer gelijkspel was. Daarmee staan de Denen op een keurige tweede plek in groep C. Een gelijkspel tegen Frankrijk is genoeg voor plaatsing voor de tweede ronde. Bij verlies is de kans op een verder avontuur op het WK in Rusland nog steeds groot, maar is Denemarken feitelijk afhankelijk van het resultaat dat Australië behaalt tegen Peru. Grote man bij Denemarken is Christian Eriksen. Hij was het dan ook die de goal tegen Australië maakte.

Frankrijk is met twee zeges wel helemaal zeker van de volgende ronde. Hoewel de uitslagen niet groot waren, lieten de Fransen zien over een uitstekende en fitte selectie te beschikken. Dat is natuurlijk niet zo gek met sterren als Mbappé en Drogba in de gelederen.

De Fransen zullen de eerste ronde goed willen afsluiten met een overwinning op dat andere Europese land in hun groep: Denemarken. Het liefst doet men dat met enige overtuiging, maar Denemarken zal zich niet gewillig naar de slachtbank willen laten brengen.

Daarom voorspellen wij de derde zege voor de Fransen op het WK 2018: 0-2.
0
Shares